Hradec Králové podlehl Jihlavě 0:1

Fotbalisté Hradce Králové přivítali v 19. kole druhé fotbalové ligy celek ambiciózní Jihlavy. Hosté myslí na postup do nejvyšší soutěže a od začátku zápasu také tahali za delší konec. Byli aktivnější a v útoku nebezpečnější. Domácí Votroci ale postupně srovnali hru i krok a postupně a s přibývajícím čase se začaly objevovat i náznaky šancí na obou stranách. Více jich však přece jen měli hosté z Vysočiny.

Jenže střelu Štohanzla z 23. minuty Lindr v brance Hradce kryl a stejně si domácí gólman počínal i o 10 minut později, kdy zlikvidoval nebezpečnou ránu Karlíka. Na straně druhé si s pokusem Rezka poradil Winter. Největší šanci ke skórování v prvním poločase měl jihlavský Simr, ale jeho dorážka netrefila prázdnou branku. Ten samý hráč už v druhém dějstí mohl rozhodnout. V 62. minutě šel zcela sám na Lindra, ale přehodil jak brankáře, tak branku. Domácí hrozili z přímých kopů, ale Winter vychytal jak Wozniakův pokus hlavou, tak Chlebounovu střelu skrz zeď. Hradec začal hrát aktivněji, ale myslel méně na zadní vrátka a to se mu vymstilo. V 80. minutě Votroci rozehrávali rohový kop, ale do rychlého brejku šli hosté. Ačkoliv Přibyl při obranném zákroku stihnul odvrátit míč do autu, hosté rychle rozehráli a po centru Vydry se hlavou trefil Simr. Hradec už do konce utkání nestihnul zareagovat a prohrál s Jihlavou 0:1.
Ačkoliv vedení hradeckého klubu na začátku ročníku avízovalo, že se chce poprat o postup do nejvyšší soutěže, nyní řeší zcela opačný problém. Je nebezpečně blízko sestupových vod a je nejen teoreticky možné, že po příštím zápase na rozjeté Dukle se do těchto vod ponoří.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme