Hradec Králové - Olomouc B 0:0

Ve 20.kole druhé fotbalové ligy přivítal Hradec Králové béčko Olomouce. Domácí byli papírovým favoritem, jsou jedním z aspirantů na postup, Hanáci zase okupují nejnižší příčky tabulky. Průběh utkání a ani výsledek však tyto předpoklady nepotvrdil.
Votroci nastoupili útočně naladěni a během prvních dvaceti minut nepustili Olomouc k žádné větší akci. Sami naopak hýřili aktivitou, jejich útočné snahy však většinou končily u pozorných zadáků hostujícího celku. Velmi blízko ke skórování měl ve 14. minutě Štefan, který utekl po pravé straně. Jeho střelu však srazili hostující obránci na roh. Podobně se dostal do brejku v 16. minutě Semerák, jeho střela z úhlu však mířila vedle. Ve 23. minutě pak nebezpečně pálil Černý z 30 metrů, jeho bomba šla těsně nad. Ale ani Olomouc nechtěla v útočné podívané zůstat pozadu. Ve 21. minutě musel hradecký gólman čelit tvrdé střele z úhlu, o pět minut později pak jen se štěstím vykryl ránu z přímého kopu. Největší šanci celého utkání měli hosté ve 37. minutě. Po rohovém kopu hostující útočníci nadvakrát ze skrumáže pálili na brankáře Podhajského, třetí kop byl dokonce úspěšný, ale překonaného gólmana na brankové čáře zastoupil Karal.
I druhý poločas byl ze strany obou celků ve znamení pohledné útočné hry, ale bez přesnějšího zakončení. Hned na začátku hradecký Černý centroval z levé strany, hosté odvrátili na roh. O dvě minuty později pálil Jiroušek z hranice velkého vápna těsně nad břevno. Velkou příležitost ke skórování měl pak v 56. minutě Štěpán, který si naběhl na centr Rezka, jeho hlavičku však brankář Černý bravurně vykryl. Hosté hráli většinou na své polovině, ale s přehledem. S přibývajícím časem se navíc na hře domácích začala projevovat nervozita z možné další domácí bodové ztráty. V 68. minutě tak ukázkový centr Štěpána nebyl schopen nikdo z jeho spoluhráčů ve velkém vápně zpracovat a v 86. minutě se zase Kowalczyk před bránou pral s míčem tak dlouho, až o něj přišel. Béčko Olomouce za druhý poločas nemělo žádnou vážnější příležitost, ale jeho velmi dobře hrající obrana vybojovala pro hosty zasloužený bod za remízu 0:0. Hradec i přes útočnou pohlednou hru mnoho příležitostí ke skórování neměl. Čelo druholigové tabulky se tak ještě více zkomplikovalo, protože celky Kladna i Českých Budějovic na domácích trávnících prohrály.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme