Hradec Králové - Jihlava 2:1

Druhé kolo druhé fotbalové ligy znamenalo první vystoupení hradeckých fotbalistů před domácím publikem. Soupeřem Votroků byla ambiciózní Jihlava, která v očích expertů patří k adeptům na postup do nejvyšší soutěže.
Oba soupeři začali opatrně, hrála se převážně vyrovnaná partie především ve středu hřiště. Hradec však postupem času získával mírnou herní převahu. Tu se podařilo korunovat v 25. minutě vedoucí brankou. Po nevýrazném útoku Jihlavy dostal rozběhnutý Kraus míč přes polovinu hřiště, šikovně si obhodil dva jihlavské obránce a s přehledem poslal míš k tyči: 1:0. Jihlavu inkasovaná branka mírně povzbudila, ale do šancí se začala dostávat až ve druhé půli utkání. Hned druhou vážnější příležitost proměnil v 61. minutě Vladyka, když po centru z pravé strany poslal míč do tyče a od ní do sítě: 1:1. Domácí fotbalisté se však nedali zaskočit a po pěti minutách opět skórovali. Po rychlém útoku z levé strany se před brankou dostal míč k Junovi a ten nadvakrát překonal hostujícího brankáře: 2:1. Hosté po inkasované brance přidali na obrátkách a začali se dostávat stále častěji před hradeckého gólmana. Jejich koncovka však většinou nebyla přesná nebo jejich střely Podhajský bez problémů zlikvidoval. Hradec Králové nakonec porazil Jihlavu 2:1 a v tabulce mu po druhém kole patří první příčka.
Do ochozů Všesportovního stadionu v Malšovicích přišla po dlouhé době solidní návštěva - 2113 diváků. Kromě radosti z vítězství mohli být spokojeni i z přístupu klubu. Nové vedení do nové sezóny připravilo několik změn. Výrazně zlevnilo vstupné, o přestávce byla připravena divácká soutěž - kopání penalt proti záložnímu brankáři a o atraktivitu se postaraly i hudební předěly v přerušení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme