Hradec Králové investuje do silnic a sportu

Nejvíce finančních prostředků chce v příštím roce investovat hradecká radnice do opravy a výstavby nových komunikací a sportovních zařízení. Celkem se jedná asi o 225 milionů korun. Vyplývá to z prvního návrhu rozpočtu.
"Mezi jednu z největších investičních akcí bude v příštím roce patřit jednoznačně výstavba autobusového terminálu,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. Nemalé finance asi 40 milionů korun vloží v příštím roce město do rekonstrukce Malého náměstí. Další poměrně velkou investicí bude výstavba dvouúrovňového parkoviště u Aldisu za 30 milionů korun. Ve sportovní sféře padnou největší peníze na stavbu sokolovny v Třebši. "Na tuto výstavbu vyčleníme v příštím roce 74 milionů korun, celkem přijde tento projekt na 97 milionů korun,“ podotkl Malíř.
V příštím roce by celkové příjmy města měly podle připraveného návrhu dosáhnout 1,73 miliardy korun. Město počítá s tím, že výdaje budou vyšší o 163 milionů korun. Schodek bude hrazen z peněz ušetřených v minulých letech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.11.2005 15:39
Karel Jarolím (neregistrovaný)
Kopaná
Doporučoval bych soudruhům z radnice aby zajeli na exkurzi do Liberce.V poslední době tam zvládli postavit dva stadiony,hokejový i fotbalový.
Zdali pak budu moci někdy zajít,tak jako oni,byť na přátelský,ale mezistátní, zápas české fotbalové reprezantace?
Jak to tam proboha dělají?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme