Hradec Králové dá 110 milionů do rezervy

Hradec Králové dá zhruba 110 milionů korun do rezervy rozpočtu na krytí budoucích investic. Finance získala hradecká radnice od hradeckých Vodovodů a kanalizací. Peníze chce město použít hlavně na financování prioritních investic města, kterými jsou například autobusový terminál, koupaliště či sportovní hala v Třebši. Uvádí to dnešní MF Dnes.
Peníze na výplatu podílníků vodárny získaly z prodeje svého provozního majetku firmě Královéhradecká provozní. VAK celkem utržil 250 milionů korun, z nichž 192 milionů korun bylo rozděleno mezi akcionáře. Největší část peněz dostal Hradec Králové, který ve VAK drží asi 58 procent akcií. Druhý největší balík finančních prostředků dostalo město Chlumec nad Cidlinou.
Královéhradecká provozní převzala provoz a 270 zaměstnanců VAK loni v říjnu. Vlastní vodovody a kanalizace zůstaly VAK a Královéhradecká provozní za ně bude platit nájem. Kontrakt byl podepsán na 30 let.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
7.2.2006 17:57
Kedlub (neregistrovaný)
Fotbalovy chram
Stadion mít nebudem, prijdeme na buben, rikejte mi kedluben. Amen.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme