Hradec Králové chce přilákat lidi pomocí reklamní kampaně

Nedávný průzkum MF Dnes, který město Hradec Králové označil za nejlepší místo pro život v České republice, inspiroval hradecké radní k mediální kampani. Ta má město propagovat v jiných částech republiky a přilákat do Hradce Králové nové obyvatele. Město se již dlouho snaží překonat magickou hranici 100.000 obyvatel, aby mohlo od státu dostávat ročně navíc desítky milionů korun.
Vlastní kampaň začne již na jaře letošního roku a magistrát na ni chce v první fázi uvolnit 1,9 milionu korun. "K rychlému zahájení kampaně nás vedl i nedávný průzkum deníku Mladá fronta, podle kterého je Hradec Králové místem, kde se žije nejlépe v České republice. Chceme toho využít," uvedl Soukup. Město jedná i s některými investory, kteří v Hradci staví nové byty, o možnosti příspěvku na reklamu.
V kampani by se měli občané dozvětět o kvalitě života v Hradci Králové, o bydlení, kultuře, sportu a dalších faktorech bydlení. Podle Soukupa by se město mělo prezentovat v odborných časopisech, denním tisku, rozhlase i televizi. Přesnou podobu kampaně připraví agentura, kterou radnice teprve vybere.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
31.1.2005 19:00
kostěj (neregistrovaný)
kocourkov
Kuprikladu do takove prahy je priliv lidi evidentni a presto se praha "vylidnuje" a stredocesky kraj nabyva. Jestli tedy nebude problem v tom, ze mimo mesta jsou dostupne pozemky, protoze kupni sila je stale nizka.. taky ze mesta zevrubne nemaji pripravene rozvojove plochy pro bydleni. A taky proto, ze v cechach mame snad nejvic obci v evrope, na pocet obyvatel, a tak kazdy kdo bydli 5km od centra mesta uz bydli v jine obci. Hradci navic ubyvaji obyvatele i kvuli nepruznemu trhu se starsimi byty, ktery pomahala radnice nastavit. DEJTE PROSIM TY 2 MIL. NEKOMU KDO JE SKUTECNE POTREBUJE a ne vasim kamaradum, diky.
1.2.2005 03:50
gogo (neregistrovaný)
Souhlas až na tu poslední větu. Ta by měla znít "Vraťte ty 2 mil. těm, kterým jste je sebrali." Kandidátů na "potřebnost" je vždycky dost, na odpovědnost za svůj život a nelehké usilování o vlastní subjektivní štěstí (kolik lidí, tolik postojů, názorů, potřeb, hodnot, zájmů...) ve svobodném prostředí už o poznání méně. Aneb socialismus (raději rovnost a státní pečovatelství než svoboda a konkurence) je v lidech hluboko, velmi hluboko zažrán pod kůží, že Kostěji?
4.2.2005 09:41
kostěj (neregistrovaný)
gogo
vite, mluvim o penezich z rozpoctu, prectete si uvodni clanek a pak pochopite. socialista nejsem to ne, ale ani klausromantik
5.2.2005 01:28
gogo (neregistrovaný)
Re:kostěj
Víte, do toho rozpočtu se peníze musí nějak dostat. Jak? Z daní. Odkud se berou daně? Z kapes daňových poplatníků!!! Město, kraj, stát nemají žádné SVÉ peníze, to, co mají v rozpočtu jsou pouze tzv. SVĚŘENÉ peníze vybrané (pod hrozbou trestního postihu) od občanů na daních. Takže mě nepoučujte, když na to evidentně nemáte a radši si doplňte své (ne)vědomosti ze státovědy. Socialistou můžete být, aniž byste si to uvědomoval či to o sobě výslovně prohlašoval (konečně to, co kdo o sobě říká, nemusí být vždy v souladu s tím, co skutečně je). A ten rádobyvtip s Klausromantikem byl hodně slabý...a socialistický:-)
6.2.2005 13:53
kostěj (neregistrovaný)
zase to gogo
"konečně to, co kdo o sobě říká, nemusí být vždy v souladu s tím, co skutečně je"
naprosty souhlas :)))))))))
9.2.2005 14:35
Phavel (neregistrovaný)
re:GOGO
Je zajímavé číst Vaše příspěvky pane GOGO. Říkáte, že by ty peníze neměly být vráceny nějakým "potřebným", ale daňovým poplatníkům. Nyní se Vám třeba daří, jste mladý, zdravý, hodně vyděláváte, od státu toho vlastně moc nepotřebujete, tak proč platit daně. Představte si ale, že by to tak nemuselo být. Může se Vám stát nějaká nehoda a aniž bych to někomu přál, dostanete se do situace, kdy nebudete moci pracovat. Každý se náhle může dostat do této situace (třeba se stane nepohyblivým, upoután na invalidní vozík) , kdy bude potřebovat pomoc od státu - potažmo od daňových poplatníků. Možná, že máte vysoké úspory a tak byste byl v tomto případě schopen si doživotně platit osobního asistenta a speciální léčbu. Každý ale tak vysoké úspory nemá, i když pracoval a šetřil. Někdo se s handicapem narodil. Chcete zrušit sociální systém, jen proto, že ho někdo zneužívá? Zrušme tedy např. i policii, protože se zde občas vyskytuje také napojení na mafii. Každý si bude hrabat na vlastním písečku a kdo zrovna z nějakých důvodů nebude moci, bude mít prostě smůlu. Nebo, jak si mám vyložit Vaše slova "nedávejte peníze potřebným".
Navíc druhá věc: předpokládám, podle Vašich názorů, že jste volil a to pravděpodobně pravici. Pak jistě víte, že jak ve městském tak i v krajském zastupitelstvu (a v obou radách) má většinu, konkrétně ODS. Proč tedy z peněz nás, daňových poplatníků investují do svého sídla? Proč město nepodporuje více drobné podnikatele, ale velké obchodní řetězce. Daně se vybírají vyšší, díky levicové politice, ale špatně investují zase díky pravicové. Takže nevím, čemu mám věřit, co si mám vybrat? Ale vím, že to rozhodně není ve skutečnosti tak černobílé, na tyto problémy se musíme dívat globálně a nelze podléhat účelovým zjednodušením.
2.2.2005 09:23
hradečák (neregistrovaný)
zvětšit počet lidí ve městě
Žiji v HK už přes 40 let - a stejně se mi dostane od starousedlíků nadávky přivandrovalec. Oni mohou vše, vše jim i projde (lumpárny, schvály) a my ostatní nemáme dovolání. Pro jedny jsme přivandrovalci, pro ty druhé už jsme tu dlouho tak co chceme. Oni teď lákají nové a pro ty vše i na úkor. druhých.
Nebylo by záhodno udělat něco pro to, aby z Hk lidé nemuseli utíkat, ať už za prací nebo z jakýchkoli jiných důvodů. Aby ti co tu jsou tu rádi zůstali?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme