Hradec Králové - České Budějovice 2:3

| autor: hradeckralove.cz

V 11. kole první fotbalové Synot ligy hostil Hradec Králové celek Českých Budějovic. Domácím šlo v utkání o hodně - o body, o trenéra, o diváky a o sebevědomí. Před zápasem byli Votroci poslední a před nimi byly s dvoubodovým náskokem právě České Budějovice. V černobílém dresu však konečně mohli nastoupit Vaněček s Kuličem, kteří v uplynulých týdnech a měsících stáli kvůli zranění. První jmenovaný zůstal zpočátku na lavičce, Kulič zasáhl do zápasu od začátku. Do branky se postavil stejně jakov Příbrami Martin Kuciak.

Před slabou a nevýraznou diváckou návštěvou začal domácí tým sice bojovně, ale nebezpečnější byli hosté. Již v 5. minutě po chybě obrany zůstal zcela sám na malém vápně Benát, ale v jasné příležitosti nebyl schopen zamířit mezi tyče. Ani Votroci však ve hře kupředu nebyli příliš důrazní. Rychlými průniky se sice několikrát byli schopni dostat před hostující branku, ale brankaře Křížka vážněji neohrozili. Chyběla jim totiž finální přihrávka. Asi nejblíž brance tak byl v 19. minutě Križko. Ten se po závaru opřel do odraženého míče a jeho pokus jen těsně minul brankovou konstrukci. O minutu později pak už branka padla, z pohledu domácích však do nesprávné sítě. Hosté se po rychlém průniku dostali ke střele, kterou domácí obrana tečovala k osamocenému Škodovi a ten si s Kuciakem v pohodě poradil - 0:1. Branka však neměla platit, protože Škoda byl v ofajdovém postavení a v případě, že se míč k němu dostal po nechtěné teči bránícího hráče, měl být odmáván ofsajd.

Po inkasované brance domácí tým ožil a vytvořil si i solidní převahu, ovšem nedokázal ji brankově využít. Pěkný průnik Haliloviče, pokus Plašila či střela Mareše měly ke změně skóre daleko. Naopak hosté udělovali lekci z produktivity. V 31. minutě neuhlídal Mareš hostujícího Klesu, ten dokázal odcentrovat a Hora poslal míč přesně k tyči - 0:2.

Votroci se nepříznivé skóre snažili do konce poločasu zkorigovat, ovšem vše končilo na jejich neschopnosti efektivně zakončit. Plašilův pokus Křížek kryl, naprázdno vyšly i střely Chlebouna a Čermáka. Tlak Votroků tak vyšel naprázdno.

Druhou půli začal domácí tým útočně a snaha o kontaktní gól byla víc než patrná. Jenomže fotbal se hraje na góly a ne na krásu. Šance na vstřelení branky přitom byly, ale střídající Černý ani Dvořák nebyli schopni míč za Křížkova záda zachránit, výborný centr směřující na osamoceného Dvořáka pak na poslední chvíli hostující brankař tečoval. Votroci přitom hráli už na riziko, vzadu hlídal jen jeden bránící hráč a všichni útočili. Budějovice si toho byly vědomy a zkoušely hrát na brejky. Ačkoliv během první čtvrthodiny měly hned dvakrát příležitost o rychlý průnik, ani jednou ho nevyužily. Domácí trenér i přesto zariskoval a v 60. minutě poslal na hřiště dalšího útočníka místo obránce - Chlebouna nahradil Vaněček. A krátce po střídání se domácí tým dočkal - po obléhání Křížkovy branky míč do hostující branky protlačil patičkou Halilovičův centr Aleš Čermák 1:2. 

Radost domácích však netrvala dlouho. Prakticky hned po rozehrávce se českobudějovičtí hráči až příliš snadno dostali před Kuciaka a po zmatcích v domácí obraně se podruhé v zápase prosadil Škoda - 1:3.
Votroci přesto nesložili zbraně a bojovali o prvoligové body i nadále. V 73. minutě střídající Vaněček zatáhl míč po levé straně, po jeho centru stříle Dvořák, jeho pokus Křížek jen vyrazil a Dvořák napodruhé poslal míč do sítě 2:3. O další dvě minuty mohlo být ještě veseleji, když domácí reklamovali ruku hostujícího hráče. Píšťalka rozhodčího však byla zticha. Hradec však vrhnul všechny síly do útoku a vyrovnávací branka doslova "visela" ve vzduchu. Probudili se i diváci, kteří hnali Hradec ke zteči. Hosté však taktickým zdržováním hodně kouskovali hru a čas na vstřelení branky se krátil. Navíc jednu minutu před koncem řádného hrací doby fauloval pronikajícího hostujícího hráče Križko a po druhé žluté kartě obdržel dostal červenou a byl vyloučen. České Budějovice si pak už výsledek pohlídaly i za cenu faulů a očividného zdržování a odvážejí si tři body po výsledku 2:3

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme