Hradec Králové - České Budějovice 0:0.

| autor:

V 9. kole Fotbalové národní ligy se v neděli vzpomínalo na nejvyšší fotbalovou soutěž. Hradec Králové totiž hostil celek Českých Budějovic. Oba týmy ještě loni hrály první ligu a oba se snaží o okamžitý návrat mezi elitu. Zatím to ovšem nevypadá nijak slavně, Hradec i Budějovice se pohybují ve středu tabulky a jejich výkony rozhodně nenapovídají tomu, že by měli příští rok hrát opět o patro výš. Tomu odpovídala i divácká kulisa. I přes pěkné počasí si našlo cestu na stadion jen 1311 diváků.

Utkání začalo oboustranně sice aktivně, ovšem na obou stranách byla řada nepřesností, které nabourávaly snahy o kombinační hru. První čtvrthodina patřila spíše hostujícímu celku. Hned v úvodu musel hradecký gólman poskakující míč vytěsnit na roh. Ve 12. minutě po chybě Černého hasili nebezpečnou situaci Nosek s Marešem. Ze strany Hradce stojí za zmínku akce Mareše se Súkenníkem, druhý jmenovaný ovšem z hranice velkého vápna nemířil přesně.
Protože kombinační hra ani jednomu celku nepřinášela kýžený efekt, ke slovu se dostali střelci z dálky. V 24. minutě pálil pěkně ze střední vzdálenosti Mareš, jeho pokus mířil těsně nad branku. Na druhé straně o 10 minut později zkušený šutér Šimák vyslal projektil na Ottmarovu branku z dobrých 30 metrů a jeho pokus skončil na břevně! Tyto dva světlé okamžiky však nenarušily jinak nevýrazný výkon obou mužstev, takže po 45 minutách svítil na světelné tabuli stav 0:0.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy s úmyslem vzít si vedení na svoji stranu. Bohužel zůstalo jen u úmyslu, protože předváděné výkony nenasvědčovaly tomu, že by se mělo skóre měnit. Nevýrazná hra na obou stranách pokračovala. Po čtvrt hodině se tak pokusili hradečtí trenéři oživit hru a poslali na hřiště střelce Pázlera. Byl to však stoper Krmaš, který mohl chvíli na to skórovat, ovšem jeho hlavička po rohovém kopu mířila těsně vedle tyče.
Hradečtí ale vycítili příležitost a přidali na obrátkách. V 67. minutě tak mohli Votroci vést. Nejprve se pokoušel brankáře Jihočechů Křížka obejít Súkenník, ale nebyl úspěšný. V akci pokračoval Vaněček, jeho pokus skončil v náručí Křížka. O pět minut později mohl skórovat po přihrávce Vlkanovy Pázler, ale ani on nemířil přesně. Hned minutu na to jen s obtížemi vyrazil Křížek Marešovu pumelici, dorážku Holeše pak zblokovala obrana hostů. Hradec se snažil rozhodnout, ale střelci v černobílém dresu neměli svůj den, naopak hostující brankař ano. V 83. zlikvidoval pokus Schwarze a v samotném závěru ani po přímém kopu domácích nemusel zasahovat, protože míč skončil ve zdi.
České Budějovice si tak i přes závěrečný tlak domácích odvážeji z Hradce Králové bod za remízu 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme