Hradec Králové bude mít obří parkovací dům

Akutní nedostatek parkovacích míst v Hradci Králové by se měl stát zanedlouho minulostí. Už v letošním roce by měla být spuštěna výstavba velkého parkovacího domu pro pět set aut ve Wonkově ulici. Několikapodlažní parkovací dům by měla ve městě postavit firma, která chce v budoucnu v Hradci Králové vybudovat ještě další parkovací plochy. Uvádí v dnešním vydání pro Královéhradecký kraj MF Dnes.
Parkovací dům vznikne na místě bývalé Katschnerovy továrny mezi ulicemi Wonkovou a Resslovou. Na místě budoucího parkoviště je zatím autobazar a prodejna potápěčského centra. Z obou ulic by měl do garáží vést jednosměrný vjezd i výjezd. Město schválilo na výstavbu smlouvu se společností Atol. Dále se připravuje celý parkovací systém, na které magistrát výběrové řízení teprve vypíše. Vítěz konkurzu bude pak ve městě provozovat některé parkovací domy nebo placená parkoviště.
V příštím roce by mělo vzniknout i nové parkoviště pod bývalým pivovarem a řidičům tak rázem, i s novým parkovacím domem ve Wonkově ulici, přibude ve městě asi tisíc nových parkovacích míst.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.2.2006 07:44
stanan (neregistrovaný)
jo dobry napad
jo dobry napad, jeste vic parkovacich mist do centra a jeste vic parkovist, protozo centrum je samozrejme pro auta a ne pro lidi,HK jde presne opacny smerem nez jana moderni mesta ktera si uvedomila ze individualni automobilova doprava v centrech mest je veliky problem...
3.2.2006 13:28
Wočko (neregistrovaný)
RE: jo dobry napad
Co to tady kecáš. Právě proto, že každé moderní město má vybudovaný systém parkovišť vč. patrových parkovacích domů, se do toho město pouští. Právě kvůli tomu, aby ulice nebyly zahlcený odstavenejma autama, aby lidi, co potřebujou v centru vyřídit svoje záležitosti nemuseli x-krát objíždět blok, než se jim naskytne volné místo k zaparkování, jak je tomu dosud. Patrové parkovací domy v HK chyběly. Ale jak si tak čtu´ten tvůj blábol, tak ty se nevyjadřuješ ani tak proti parkovištím, jako proti možnosti pohybovat se autem po městě vůbec.
V tom jsi ale trochu přestřelil, jestli si myslíš, že HK bude kvůli tobě zřizovat odstavné parkovací zóny na kraji města a budovat metro či posilovat spoje MHD do kdejaký díry, tak to jsi spadl z višně. Na taková řešení je HK příliš malým městem, o něčem takovém se dá mluvit ve městech řádově 10 - 15x větších. Tak se prober, vždyť už dnes je MHD dražší než svezení se solo ve vlastním autě.
5.2.2006 20:52
L-Nike (neregistrovaný)
RE: jo dobry napad
Heh ale mohli by to metro postavit čéče :-)a nebo alespoň zavíst tramvaje na to Hradec zase tak malý město není :-*
6.2.2006 09:47
stanan (neregistrovaný)
RE: jo dobry napad
takže když už si tykame, takže ty debilku, je vidět že nežiješ v centru HK a dojiždíš tam jenom autem, tak kdybys zvednul svoji linou tlustou prdel a tím autem nejezdil, stejně jako jiny, tak by se žadny parkovaci domy stavět nebyli, čím víc parkovišt a parkovacich domu v centru , tim vic aut, coz asi demente moc nechapes
16.2.2006 12:56
Wočko (neregistrovaný)
RE: jo dobry napad
Myslím, že tímto příspěvkem jsi všem právě ukázal svou nízkou úroveň a omezenost. Nadávky a hrubé napadání, nic víc. Debílek a dement, no pochybuju, že víš, co ta slova vlastně znamenají. Ale každý ať si o tobě udělá svůj názor. Informací o sobě jsi všem poskytl myslím až dost.

Jinak v centru HK žiju už skoro 30 let. Tvůj odhad je dost mimo.
10.2.2006 14:11
hipik (neregistrovaný)
A kdo tam bude parkovat....
Tak to je super napad.....kdyby radsi opravili Grand, ci Pariz, nebo tak neco.....jeste si Vy kurvy zastupitelsky postavte u krajskyho uradu, rovnou v parku. Kdo je ze zastupitelstva ma to zadarmo, jinak 10kc / hod. uz to vidim, takze stejne se bude parkovat vsude mozne, jen ne na parkovistich. Kreteni. Ta vase infrastruktura de stejne do hajzlu. Jako s bus nadrazim.....kolik stovek milionu za takovou haluz....se z Hradce jezdi do Londyna ci co....

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme