Hradec Králové bude mít do roku 2015 nový územní plán. Bude stát 20 milionů.

Královéhradečtí radní schválili zadání nového územního plánu, které bude po zasedání zastupitelstva předáno zpracovatelům. Těmi jsou architekti Tomáš Vymetálek a Patrik Kotas, vítězové mezinárodní ideové urbanistické soutěže o návrh na nový územní plán Hradce Králové.

Potřebu vytvoření nového územního plánu ukládá Hradci Králové stavební zákon, podle kterého musí mít každé město do roku 2015 zpracovaný nový územní plán, nebo alespoň provést revizi původního. Současný územní plán byl vytvořen v roce 2000 s výhledem na 10 let. O tom, že je již nevyhovující, svědčí i fakt, že ke dnešnímu dni do něj bylo zapracováno 83 změn. "Nový územní plán bude tvořen modernější metodou. Starý plán využívá 35 barevných kategorií. Nový plán jich bude využívat pouze 13, u každé bude doplněna struktura, čímž bude územní plán mnohem přehlednější, ale zároveň i přesnější," uvedl primátor Hradce Králové Zdeněk Fink.
Práce na novém územním plánu začaly na podzim roku 2009. V první polovině roku 2010 proběhla architektonická soutěž. Jejími vítězi se stala dvojice architektů Tomáš Vymetálek, který již pro Hradec Králové zpracovával návrh sportovního areálu Bavlna, a Patrik Kotas, autor nového Terminálu hromadné dopravy. Podle náměstka Jindřicha Vedlicha měla i veřejnost možnost se k novému územnímu plánu vyjádřit. "Občané již během jara podali 250 připomínek, dalších 68 pak vzešlo z veřejných slyšení," řekl Vedlich. O novém územním plánu diskutovali i čtenáři našeho serveru.
Nový územní plán bude vznikat v jednotlivých fázích v průběhu následujících 4 let a definitivní podoba by měla být schválena v roce 2015. Celkové náklady pro zpracovatele jsou 20 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme