Hradec Králové a pevnost Josefov spojí cyklostezka

Města chtějí vybudovat podél řeky Labe cyklostezku, která bude dlouhá 18 kilometrů a povede z Hradce Králové do Jaroměře - Josefova. Projekt vyjde na desítky milionů korun a má se realizovat během několika let. Jeho součástí bude také prodloužení lodní dopravy z Hradce až do Josefova.
Hradečtí radní schválili záměr založit obecně prospěšnou společnost, která bude projekt s názvem Lodí a na kole z Hradce Králové do Josefova připravovat. Ten musí ještě odsouhlasit zastupitelé. Na financování projektu se město pokusí získat peníze z Evropské unie. "Plánujeme lodní dopravu i cyklostezku případně až na Kuks, který má zájem kraj nechat zapsat do seznamu památek UNESCO," řekl náměstek primátora Martin Soukup. Hradecká paroplavební společnost nyní pluje k jezu v Předměřicích nad Labem. Podle náměstka Soukupa by výletní lodě do Josefova mohly jezdit již v příštím roce.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.12.2007 14:10
rzr (neregistrovaný)
Dálnice sice nebude, ale bude jezdit do Josefova aspoň parníkem nebo na kole. Jako vtip nádhera.....
8.2.2008 13:30
Dennis.T (neregistrovaný)
jo:-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme