Hradec konečně skóroval, ale se Slávii uhrál jen remízu

Ve 14. kole fotbalové Gambrinus ligy přivítal na malšovickém stadionu Hradec Králové pražskou Slávii. Votroci v posledním zápase doma proti Jablonci předvedli solidní výkon, ale nebyli schopni vstřelit branku. Slávisté pod vedením nového trenéra Straky našli klid a poslední tři zápasy vyhráli. Před začátkem zápasu tak nebylo snadné najít jasného favorita.

Utkání mělo od úvodního hvizdu solidní náboj, mimo jiné i díky dobré divácké atmosféře. Ani jeden celek nenastoupil s defenzivní taktikou, ale vzhledem k častým nepřesnostem na obou stranách nebyla dlouhou dobu k vidění žádná větší šance. Hradci se nedařilo projít přes obranný val slávistů, Sešívané zase dvakrát zastavil ve slibné příležitosti praporek pomezního rozhodčího kvůli ofsajdu. Hradec postupně začal přebírat iniciativu, ale šlo spíše o převahu optickou. Za největší šanci tak bylo možné považovat hlavičku Dvořáka z malého vápna ve 25. minutě, která však neměla šanci ohrozit slávistickou branku. O dvě minuty později pálil ze střední vzdálenosti Hochmeister, ale jeho pokus mezi tyče nemířil. Utkání tak probíhalo dlouhou dobu spíše v poklidu. Až do 43. minuty. To Janoušek zahrál špatně malou domů a svoji chybu dokázal napravit jen faulem na Hlouška v pokutovém území. Následnou penaltu proměnil Pospěch - 0:1. Sešívaní tak z prvního poločasu vytěžili maximum.
Druhý poločas naštěstí začal velmi dobře. Běžela 47. minuta, slávisté útočili a nechali otevřenou obranu. Votroci se dostali do rychlého brejku a Černý konečně protrhl střeleckou smůlu - 1:1. A chvíli na to mohli Votroci vést. V 55. minutě utekl hostující obraně Štěpán, ale jeho střela byla sražena na roh. V 57. minutě pak na druhé straně běželi na Koubka v hradecké brance Vlček s Jandou, ale domácí obrana se štěstím odvrátila. V 64. minutě se domácí radovali podruhé, když míč za záda Čontofalského dopravil Dvořák, ale kvůli ofsajdu nebyla branka uznána. Votroci však nesložili zbraně a dál se tlačili do útoku. A šance si dokázali vytvářet až příliš snadno. Bohužel místy až drtivý tlak nebyli schopni zúročit v kýženou branku. Slávisté přitom byli na další branku "zralí", jejich výkon byl tristní a Votroci je přehrávali rozdílem třídy. Branka Slávie pro ně však byla zakletá. Do konce utkání nebyli schopni dostat míč za záda slávistického gólmana. Naopak na druhé straně musel vytáhnout excelentní zákrok v 86. minutě Koubek, který zlikvidoval stoprocentní šanci Jandy. Závěr utkání patřil Hradci. V nastaveném čase zahrávali domácí přímý kop z hranice velkého vápna. Střelu z dobré pozice však hosté srazili na roh a ten již Votroci nebyli schopni zužitkovat. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme