Hradec i přes útočnou snahu remízoval s Teplicemi 0:0

Ve 27. kole Gambrinus přivítal Hradec Králové celek Teplic. Dal se očekávat vyrovnaný souboj, oba celky se nacházejí v prvoligové tabulce v bezprostředním sousedstvím a od sebe je dělil jen zisk pouhého bodu. Přesto byl mírným favoritem domácí celek, který poslední čtyři zápasy na domácí půdě vyhrál.

Hradec mohl jít do vedení už v 5. minutě, kdy podsmeknutí teplického obránce využil Pilař, utekl svému hlídači, ale svůj průnik zakončil střelou těsně vedle tyče. O minutu později mohl skórovat Černý, který ale z malého vápna nedokázal usměrnit Štěpánovu přihrávku do sítě. Aktivní hra v podání Hradce pokračovala, ale Grigarova branka se do ohrožení nedostala. Hosté byli v útoku prakticky neškodní, na dostřel Lindrovy branky se dostaly až po čtvrt hodině, ale rozhodně nešlo říci, že by z jejich hry hrozilo nebezpečí pro domácí celek. První přímou střelu, která mířila mezi tyče, vypálili hosté až ve 28. minutě, ale pokus Mahmutoviče domácí brankář zlikvidoval bez větších obtíží. Do konce poločasu pak nebyli prakticky vidět, ale bohužel ani Votroci se nedokázali výrazněji prosadit.
Druhý poločas měl zpočátku podobný průběh jako ten první. Hradec útočil do připravné obrany Teplic, hosté se nikam nedrali a čekali na chybu domácích. Votroci měli jednoznačně víc ze hry, chybělo však zakončení. Střela Pilaře z 53. minuty proklouzla Grigarovi mezi rukama a skončila v zámezí. Pilař pálil nebezpečně i o dvě minuty později, ale jeho tvrdá rána nešla mezi tyče. V jasné příležitosti se pak ocitl Hochmeister, který v 60. minutě nebyl schopen usměrnit hlavičku z malého vápna do prázdné branky. Ten samý hráč pálil v 66.  minutě z 20 metrů a Grigar se štěstím vytlačil na roh. Domácí předváděli ofenzivní podívanou, ale bez efektu. Nic na tom nezměnilo ani střídání, které mělo za úkol posílit ještě víc útočné snahy domácích. Dvořák, Pokorný ani Rezek se v zakončení neprosadili, naopak Dvořák vyfasoval ještě žlutou kartu za filmování v pokutovém území. Zápas měl přesto náboj až do závěrečného hvizdu. V 87. minutě se do ojedinělé příležitosti dostali hosté, ale Mahmutovič prováhal vhodný okamžik ke střele. Z následného brejku měl šanci Pilař, ale jeho střelecký pokus z vápna mířil mimo. Utkání tak skončilo remízou 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme