Hradec i přes dobrý výkon s Jabloncem pouze remízoval

Fotbalisté Hradce Králové hostili v předehrávce 13. kola 1. fotbalové ligy celek Jablonce. Hosté jsou letos nejlépe střílejícím týmem, Hradec je ve střelecké efektivitě v celé soutěži jasně nejhorší. Utkání mělo pro řadu hráčů i ale osobní náboj. V dresu Jablonce nastoupil hradecký odchovanec Piták, barvy domácího týmu naopak hájí trojce Fukal, Klapka, Černý, která v minulých letech nastupovala za Jablonec.

První poločas měl kromě počátečního oboustranného oťukávání jednoznačný průběh. Hradec neustále útočil a jeho tlak byl místy až drtivý, hosté si za celý první poločas nevypracovali prakticky žádnou příležitost. Naopak domácí šli z jedné šance za druhou, jenomže se ukázala největší slabina Hradce - zakončení. Na Špitovi tak postupně pohořeli Černý, Dvořák, Štěpán, Fukal, Plašil a po přihrávce za obranu tváří v tvář jabloneckému brankaři zklamal i Fischer. Výčet dalších akcí, které při troše štěstí mohly skončit brankou Votroků, by pak zabral ještě několik dalších řádků. O jasné převaze vypovídá fakt, že v prvním poločase zahrával Hradec deset rohových kopů, Jablonec jeden. Přesto se domácím skórovat nepodařilo.
Druhý poločas už Severočeši nebyli zdaleka tak neškodní a začali se velmi rychle prosazovat před Lindrem a hradecký gólman měl najednou plné ruce práce. Mohla za to především nezodpovědná hra Votroků směrem kupředu, kdy v obraně zůstávala často otevřená vrátka, čehož Jablonec často využíval. Patrně nejhůř bylo domácím v 63. minutě, kdy se pěkně uvolnil Piták a přesto, že byl tísněn, dokázal ve skluzu vystřelit a jen těsně minul tyč. I přesto Hradec nepřestal útočit a měl blízko ke vstřelení branky. V 69. minutě pálil po Dvořákově přihrávce těsně nad břevno Fischer, o dvě minuty mířil kousek vedle tyče Dvořák. V 74. minutě šel pak zcela sám nikým neatakován na Špita Černý, ale v největší šanci zápasu proti jabloneckému brankaři neuspěl. A atraktivní podívaná pokračovala, v 76. minutě na druhé straně Lindr na poslední chvíli ukopl před Lafatou, o minutu později zlikvidoval dělovku Loučky ze střední vzdálenosti. Utkání tak dospělo do konce, aniž by se jednomu z celků podařilo vstřelit branku. Hradec sice Jablonec herně jasně převýšil zejména v prvním poločase, na rohy vyhrál 13:3, ale na branky skončilo utkání nerozhodně 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.11.2011 12:16
diviš  (Nováček +9)
Bod s Jabloncem je sice ztráta,ale body se měli udělat s Budejicema a Slováckem.Dnes by bylo 17 bodů a celkem pohoda.Nyní to vypadá na vážného kandidáta na sestup.Bohu,žel nemá kdo dát gol a za Pilaře se nenašla ani částečná náhrada.Vaškovi přestup přeji,ale jestli je pravda,že ho Plzeň získá za 11 mil.tak je to na trestný čin proto,že nepředpokládám,že tomu tak Ti co ho prodali nerozumí.!!!!Zdar FC HK

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme