Hradec hrál se Slávií bez gólů

Nedělní odpoledne bylo v Hradci Králové ve znamení fotbalového svátku. Na Všesportovní stadion zavítala pražská Slávie. Díky pěknému počasí a atraktivnímu soupeři přišla do ochozů rekordní návštěva. "Oficiální" šestitisicová kapacita stadionu byla opět naplněna. Podle hrubého odhadu minimálně dvakrát.

Začátek utkání na hřišti mnoho vzruchu nepřinesl, zato v hledišti bylo pořádně rušno. Fanoušci hostů začali hřiště ostřelovat světlicemi, a protože jejich aktivita neustávala, zchladili jim hlavy hasiči vodním dělem. Pozornost diváků se však začala přesouvat k fotbalistům. V 16. minutě hostující Koreš z rychlého brejku obešel dva domácí obránce, ale branku nakonec nedal. Každopádně tento moment začal na dlouhou dobu určovat ráz hry. Slávisté tahali za delší konec a hradecká obrana měla plné ruce práce. Votroci se na dostřel Vaniakovy branky dostávali jen ze standardních situací, ale Kocourků přímý kop ve 25. minutě skončil tečovaný mimo a ze skrumáže po následném rohu se hlavičkující Dvořák neprosadil. Vzruch přinesla až 28. minuta, kdy si po centru Pilaře zpracovával na malém vápně míč Černý a po kontaktu s hostující obranou upadl. Zatímco diváci volali po penaltě, rozhodčí byl proti a hrálo se dál. Ostatně branky se diváci nedočkali ani do konce poločasu. V jeho samotném závěru měli sice dvě příležitosti domácí, ale střela Dvořáka byla zblokovaná a hlavička Chlebouna šla mimo.
Druhý poločas začal podstatně svižněji. Slávisté byli aktivnější, ale branka mohla padnout do druhé branky. Po Poděbradského dlouhém autu vyškrábl Pilařovu střelu na tyč Vaniak. Na opačné straně musel řešit závar před svoji sítí Lindr. Utkání postupně nabíralo na dramatičnosti. V 60. minutě pálil z přímého kopu těsně nad břevno Vaniakovy branky Kocourek, o dvě minuty se na velkém vápně hezky uvolnil dobře hrající Dvořák, ale jeho pokus z otočky hostující obránci stihli odvrátit na roh. Vysoké tempo hry pokračovalo, chyběly pouze branky. Hosté hrozili nebezpečnými centry zejména z pravé strany, domácí zase nezužitkovali několik rychlých průniků. Neujala se ani Chlebounova hlavička v 81. minutě. O minutu později nedokázal zužitkovat chybu hradecké obrany hostující Milan Černý, jeho nedůraznou střelu Lindr vychytal. Drama pokračovalo až do závěrečného hvizdu. Votroci mohli rozhodnout těsně před koncem, ale Chlebounovu hlavičku Vaniak vyrazil a Hochmaister z malého vápna hlavičkoval nad břevno. V úplném závěru pak Kocourkův pokus z přímého kopu Vaniak zlikvidoval. Utkání skončilo 0:0, přičemž remíza je vzhledem k průběhu utkání spravedlivá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme