Hradec hrál s Mladou Boleslaví bez gólů

Ve 12. kole první fotbalové ligy přivítal na Všesportovním stadionu v Malšovicích Hradec Králové celek Mladé Boleslavi. Domácí chtěli potvrdit výhru z Brna a tomu odpovídal i vstup do utkání.

Už v první minutě zahrával Kasálek přímý kop, míč se dostal na malém vápně k Dvořákovi a ten v jasné pozici neuvěřitelně selhal. Už o dvě minuty později mohl ten samý hráč po chytrém uvolnění Pilaře skórovat podruhé, ale opět na malém vápně minul. Během tří minut si domácí celek vytvořil dvě šance, které byly ze škatulky "nejde nedat". Votroci hráli i nadále aktivně, ale s vytvářením příležitostí to už bylo horší. I tak střela Hochmeistra z přímého kopu v 9. minutě opět volala po brance. Mladá Boleslav byla zejména v počátečních fázích pouhým statistou a její hráči jen překvapeně přihlíželi, co Hradec na hřišti předvádí. Za první čtvrthodinu se nedostala prakticky na dostřel hradecké branky, kterou opět hájil mladík Hanuš. Středočeši ovšem po úvodním náporu Hradce získávali na jistotě a začali se vysunovat víc dopředu. Naopak domácím vázl přechod do útoku a dlouhé minuty tak nebylo na co dívat, hrálo se především ve středu hřiště a ojedinělé střely z dálky nemohly ani jednoho z brankářů ohrozit. V tomto duchu se pak nesl celý první poločas.
Druhé dějství začala aktivněji Boleslav, ovšem šlo o převahu spíše optickou, do vážnější příležitosti se nedostala. Domácí tým postupně hru vyrovnal ovšem ani on nebyl schopen si vypracovat si vážnější šanci. Hra obou celků postrádala myšlenku, byla až příliš upracovaná a 4500 diváků v ochozech stadionu se začínalonudit. Vzruch přinesla až závěrečná desetiminutovka. Hosté zahrávali přimý kop z hranice velkého vápna, ale střela Chramosty šla  mimo. Na druhé straně se po rohovém kopu neprosadili ani domácí, naprázdno vyšly i jejich střelecké pokusy ze střední vzdálenosti. A protože se neujal ani Kasálkův přímý kop a následná Fischerova střela v nastaveném čase, utkání skončilo zaslouženou remízou 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme