Štítky: | Radnice | Finanční pomoc |

Hradec finančně pomůže Frenštátu

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Ačkoliv je neštěstím postižený Frenštát pod Radhoštěm vzdálen od východočeské metropole zhruba dvě stě padesát kilometrů, cítí město Hradec Králové potřebu tamním obyvatelům pomoci.

Radní města proto ve čtvrtek rozhodli o poskytnutí alespoň symbolické částky ve výši padesát tisíc korun pro frenštátskou radnici.

"Radní města souhlasili ve čtvrtek odpoledne jednomyslně s poskytnutím finančního příspěvku v této výši. Částka bude proto uvolněna z rozpočtu města obratem tak, aby ji mohla frenštátská radnice co nejdříve použít," informovala Magdalena Vlčková, mluvčí Magistrátu města Hradec Králové.

Peníze, které Hradec Frenštátu poukáže, poslouží na úhradu nákladů spojených s demolicí zbývající části domu a se zajištěním všech prací, které se zabezpečením situace souvisí.

Na pomoc postiženým z domu, ve kterém výbuch nastal, byla frenštátskou radnicí vyhlášena sbírka, do které se solidárně zapojil už velký počet jednotlivců či subjektů. Více informací uvádí webové stránky radnice Frenštátu pod Radhoštěm.

Podobnou katastrofou si Hradec Králové prošel 16. listopadu 2008, kdy si výbuch plynu v domě ve Střelecké ulici vyžádal dvě oběti na životě a sedm zraněných.

S následky se rodinní příslušníci obětí budou potýkat do konce života.  Budova v centru města ožila naplno teprve nedávno.

(Zdroj: Magistrát města HK)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Historická budova Radnice na Velkém náměstí má opravená okna

Jedna z nejznámějších budov v Hradci Králové, Radnice na Velkém náměstí, je poprvé zmíněna v pramenech již v roce 1418. Již druhým rokem tato kulturní památka prochází obnovou, do oken již město investovalo přes milion korun. Budova vznikla přestavbami z gotického…
Čtěte více

Hradecká ODS a ANO dohodly menšinovou vládu, ještě jednají s opozicí

Hradec Králové bude mít do příštích komunálních voleb v roce 2022 menšinovou vládu ODS s hnutím ANO. Na další spolupráci se podle informací serveru iDNES.cz domluvili oba stávající partneři, které nedávno opustili koaliční spojenci ze Změny a Zelených.
Čtěte více

Město chce využít pozemky u Piletického potoka k bydlení. Zatím jsou v záplavové zóně

Minulý týden schválili městští radní zpracování studie, která prověří možnosti zástavby kolem Piletického potoka. Radnice by chtěla oblast přetvořit na lokalitu s bezpečným a příjemným bydlením, zatím je totiž vedená jako záplavová. Tato studie za necelých 500 tisíc korun včetně…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme