Hradec finančně podpoří výstavbu bytů v Podzámčí

Město Hradec Králové chce podpořit výstavbu bytů a rodinných domků v lokalitě Podzámčí 28 miliony korun, které dá do vybudování inženýrských sítí a komunikací. Projekt Podzámčí, kde má celkem vzniknout až 250 bytů, připravuje královéhradecká stavební společnost Fato invest.
Jak uvedl náměstek primátora Josef Malíř, podporu výstavby infrastruktury, která v lokalitě zpřístupní i část městských pozemků, již kladně projednala rada města. Definitivně ji musí schválit zastupitelstvo. Silnice, chodníky a inženýrské sítě by měly být hotovy do konce roku 2006. Příspěvek na infrastrukturu město chápe jako jeden z nástrojů podpory výstavby bytů ve městě, kde podle odborníků chybí stovky až tisíce bytů. Podobně již radnice loni podpořila výstavbu bytů v lokalitě Terronic, kde developerská společnost Eube od září staví 66 bytů. Na sítě u Terronicu dalo město 18 milionů korun.
Vedle velkých developerských projektů město podporuje i menší projekty soukromých investorů. Loni poprvé na tuto podporu rozdělilo mezi čtyři subjekty částku šest milionů korun a stejnou sumu chce dát i letos a v dalších letech. Podmínkou poskytnutí příspěvku je výstavba nejméně pěti domků v jedné lokalitě či domu s nejméně pěti byty.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme