Hradec i přes dobrý výkon nestačil na Duklu, prohrál 0:2

Ve 2. kole Fotbalové národní ligy hostili hradečtí Votroci celek loni ještě ligové Dukly Praha. V domácí premiéře dalšího ročníku FNL se v základní sestavě představilo hned několik nových hráčů. Mimo jiné i proto, že poslední střetnutí v Sokolově Východočechům příliš nevyšlo a trenér Frťala po remíze 0:0 výrazně obměnil základní jedenáctku. Ještě méně se ale dařilo v prvním kole Dukle, kter prohrála doma s Třincem 2:3. I Pražené přitom měli sestavu výrazně obměněnou ve srovnání se závěrem loňského ročníku nejvyšší soutěže. Odhadnout rozložení sil a případného favorita bylo před zápasem velmi obtížné.

 

stup do utkání vyšel lépe Dukle. Hosté byli od začátku duelu aktivnější a byli o krok napřed ve všech činnostech. Již ve 4. minutě se tak dostal do nebezpečné situace Hadaščok. Hráč, který v minulosti hájil i barvy Hradce, se probil přes obranu Votroků a z úhlu nebezpečně vypálil. Dobrou příležitost mu však včasným vyběhnutím zmařil hradecký brankař Vízek.
Hosté i nadále měli míč častěji pod kontrolou, ale ke koncovce se nedostali. Votroci tak přišli ke slovu až po čtvrt hodině hry, ale hned to mohla být branka. Po centru z levé strany se dostal míč do malého vápna, kde nejprve Zbrožkův pokus vychytal Hruška a následnou dorážku Vlkanovy dokázal na brankové čáře zblokovat bránící Douděra.
To bylo na dlouhou dobu z fotbalu vše. Hra probíhala především ve středu hřiště a charakterizovala ji řada nepřesností na obou stranách. Přesto Dukla hned několikrát "rozvířila" hradeckou obranu a zejména střela Hadaščoka v 30. minutě nebyla vůbec špatná a jen těsně minula tyč Vízkovy branky.
Šanci na vedení měli v samotném závěru poločasu i domácí hráči, ovšem Juklovi střela po dobrém průniku a centru Vlkanovy z pravé strany nevyšla podle představ.

Jestliže první poločas příliš fotbalové krásy nenabídnul, druhé dějství bylo výrazně zajímavější a sneslo ligové parametry. Oba celky předváděli pěknou ofenzivní hru, na kterou bylo radost se dívat. Nejprve krátce po rozehrání nepřesně střílel z dobré pozice hostují Holík, chvíli na to byl ve velké příležitosti zase domácí tým. Vlkanova dokázal pěkně nacentrovat na nabíhajícího Procházku, hradecký mladík ovšem v dobré příležitosti napálil míč hlavou do břevna.
A přehlídka neproměněných šancí pokračovala dál. V 54. minutě si dokázal na centr Preislera do velkého vápna naběhnout hostující Gonzáles vyslal "pumelici" na hradeckou branku. Jeho tvrdý pokus však skvěle vyrazil Vízek.
O čtyři minuty později na druhé straně našel Kopečný hradeckou posilu z Trenčína Prekopa. Ten však v dobré příležitosti netrefil ve skluzu míč a defakto se tak ani nedostal k zakončení.
V 65. minutě pak rozhodčí upřel domácímu týmu jasnou penaltu, když přehlédnul ruku hostujícího Pirocha na malém vápně.
A svižné tempo plné šancí pokračovalo dál a hlavním aktérem byl opět Piroch. Hráči Dukly se nahrnuli do hradeckého velkého vápna, centrovaný míč se odrazil od jednoho z domácích obránců přímo ke kopačkám osamoceného Pirocha, na kterého zívala poloprázdná branka, ale hráč Dukly trefil jen bránícího Zbrožka na brankové čáře.
A o tři minuty později byli podobně blízko brance i domácí. Přímý kop Urmy trefil tísněný Prekop kolenem a míč směřoval do šibenice Hruškovy branky. Brankař Dukly však ukázal excelentní zákrok a míč konečky prstů vytěsnil na roh.
Branky se diváci nakonec dočkali, bohužel do domácí sítě. V 83. minutě mohl po centru Vlkanovy skórovat střídající mladík Doležal, ale na těžkou přihrávku si nedokázal správně naběhnout. A prakticky z protiútoku udeřila Dukla. Po několika rychlých přihrávkách se dostal míč na hranici velkého vápna k Tetourovi a hostující hráč vyslal prudkou a přesnou střelu k tyči a nedal Vízkovi šanci - 0:1.
Definitivní podobu dal zápasu v závěru hostující Holík. Votroci vrhli všechny síly do útoku, obrana byla vysunutá a tím pádem vzadu chyběla. Hosté toho dokázali využít a Holík opět přízemní střelou k tyči poslal míč do sítě podruhé - 0:2.
Hosté si tak i přes vyrovnanou hru na obou stranách odvážejí z Hradce Králové tři body, naopak Votroci jsou po dvou zápasech se ziskem jednoho bodu a bez vstřelené branky na 14. příčce druholigové tabulky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme