Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hradec díky výhře nad Kladnem udržel druhou pozici

foto: mountfieldhk.cz
foto: mountfieldhk.cz

Hokejisté hradeckého Mountfieldu přivítali v pátek večer na svém ledě v rámci 44. kola hokejové extraligy předposlední tým tabulky Kladno. Pro hradecké hokejisty byl zápas důležitý i z pohledu tabulkového umístění. Šlo totiž o souboj na dálku s Plzní o druhé místo v tabulce. Pokud by Plzeň dokázala zvítězit v Litvínově a Hradec připustil zaváhání, posunul by se loňský vítěz extraligy před hradecké na druhé místo. Možná ani proto nenechali hokejisté nic náhodě a za vítězstvím šli nekompromisně od první minuty.  

Svému soupeři dokázali nastřílet čtyři góly a když domácí golman Pavel Kantor vychytal svou šestou nulu v sezóně, skončilo utkání jasným rozdílem 4:0.

Už první třetina ukázala, že jde o souboj týmů z opačných konců tabulky. Domácí hokejisté nepřipustili na svém ledě žádné drama a dvěma góly během prvních deseti minut vzali Kladnu šanci zápas dramatizovat. O první gól se postarala první formace parádní akcí. Puk putoval po známé ose Kudrna, Mertl, Šimánek a gól -1:0. Na začátku 11. minuty se prosadil čtvrtý útok hradeckých. Rudolf Červený přihrál Rouskovi, který zakončil bekhendovou střelou – 2:0.

Ve druhé třetině mělo Kladno chuť zkusit s výsledkem ještě něco udělat a dokázalo domácí hokejisty několikrát zavřít v jejich obranném pásmu. Ti však plnili defenzivní úkoly na jedničku a kladenští Rytíři se do vyložené gólové šance nedostali. 

Naopak Hradec zvýšil svůj náskok. Ve 31. minutě mladík v sestavě hradeckých Michal Švihálek obkroužil kladenskou branku a zkusil protlačit puk kolem první tyče - 3:0. Pro domácí to byla důležitá pojistka před případným dramatem ve třetí třetině.  V té dokazali domácí hokejisté přidat ještě čtvrtý gól. Po Mertlově střele se puk odrazil zcela nečekaným směrem od rámu zadního plexiskla na hůl Jaroslava Kudrny, který se nemýlil – 4:0. 

Plachta pro Reného a ovace pro nejmenší hokejisty

Na královehradecký zimní stadion našlo cestu 4.617 diváků, kteří dokazáli opět vytvořit svělou atmosféru a díky výkonu domácích hokejistů si zápas dokonale užívali. Speciální cenu by si zasloužil kotel hradeckých fans. Ti ve třetí třetině nad své hlavy zvedli obrovskou plachtu s olympijskými kruhy a jménem slovenského obránce hájícího barvy hradeckého Mountfieldu Reného Vydareného, který je nominován na zimní olympiádu do Soči. 

V přestávkovém programu mezi první a druhou třetinou na led vyjeli nejmladší hokejisté Královských lvů k exhibičnímu utkání. Čtyři desítky kluků a jedna dívka ročníku 2006, 2007 a 2008 pod taktovkou trenéra Patrika Stehna a Petra Korečka v sobě našly odvahu představit se před zaplněnými tribunami. Domácí fanoušci pro ně vytvořili opravdovou extraligovou atmosféru. I o přestávce tak na zimním stadionu zněly tradiční chorály a odchod mladých nadějí doprovodilo skandování „Hoši děkujem“

 Kouč vítězů Peter Draisaitl k vystoupení svého týmu dodal: "Jsme spokojeni s body a s výhrou. V prvních dvaceti minutách jsme si to dobře připravili, druhou a třetí třetinu jsme ale s vedením nehráli až tak suverénně, jak bychom měli. Na druhou stranu, aspoň jsme to zvládli a nepouštěli Kladno do vyloženě jasných šancí. Připadalo mi, že se utkání tak nějak dohrávalo. Pro nás to nejsou jednoduché zápasy, proto jsme rádi, že jsme vyhráli." 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme