Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hradec deklasoval Slávii 6:0

foto: mountfieldhk.cz
foto: mountfieldhk.cz

Tak tenhle nedělní hokej musel diváky bavit a opravdu bavil. Hradečtí hokejisté přivítali na domácím ledě v rámci 23. kola hokejové extraligy přažskou Slávii a po čtvrteční domácí porážce 1:5 s Třincem chtěli vylepšit svou reputaci i postavení v tabulce. A to se povedlo parádně. První dvě  části utkání se sice nesly ve znamení spálených tutovek a Hradec dokázal vstřelit pouze dvě branky. V posledních dvaceti minutách se však domácím povedlo na co sáhli a dalšími čtyřmi góly dokončili popravu svého soupeře. Mountfield HK – Slavia Praha 6:0.

Už samotný začátek musel být velmi nepříjemný pro slávistického kouče Ladislava Lubinu, jemuž při každé cestě na střídačku kotel hradeckých fanoušků hlasitě připomínal zavinění autonehody u obce Trotina z roku 2008, při níž tragicky zahynul otec Vrastislava Lokvece, bývalého fotbalového reprezentanta a hráče hradeckých Votroků. Lubina se dokonce dostal do ústní potyčky s jedním z diváku v dolních řadách, ale k zásadnějšímu inciendu, který by na rušil průběh utkání nedošlo.

Trenér Peter Draisaitl se musel opět obejít bez několika opor zákládního kádru a do hry tak poslal na zkušenou hned pětici juniorů. Svou premiéru v extralize si tak odbyl Jiří Uhlík. Přesto Hradec dokázal, až na pár okamžiků udržet převahu nad svým soupěřem a i přes množství zmařených šancí a nevyužitých přesilovek šel tvrdě za svým cílem. První třetina sice skončila bezbrankovou remízou, ale hned v 1. minutě druhé třetiny dokázal překonat slávistického brankáře Adama Svobobu hradecký kanonýr Tomáš Mertl – 1:0.

Třetí třetina v režii domácích

Gólová smršť začala v 45. minutě. Po asistenci návrátilce do sestavy a oblíbence hradeckého publika Jiřího Vašíčka skóroval Petr Beranek. Svým premiérovým gólem v hradeckém dresu zvyšoval na 4:0 Tomáš Troliga. Popravu Slávie dokonal dvěma trefami v závěru utkání Rudolf Červený.

4280 platících diváků tak závěr utkání oslavilo skandováním vestoje. 

Trenér domácích hokejistů po utkání uvedl: „Hned ze začátku šly na Kantyho dva velmi nepříjemné puky, které skákaly kolem brány. Na druhou stranu jsme dali dva góly ve správný čas. Hlavně ten na 2:0 ke konci druhé třetiny byl důležitý. Jsem s kluky velmi spokojený, protože z naší strany byli poslední týden trochu pod tlakem. Musím říct, že ukázali velký charakter, všichni hráli dobře a věřím, že jsme si tři body plně zasloužili."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme