Hradec chystá novinky v oblasti cestovního ruchu


V letošním roce Hradec Králové poprvé oficiálně zahájí turistickou sezónu . Pro návštěvníky jsou připraveny nové atraktivní programy a zajímavé akce.
Symbolickým klíčem otevře v pátek 27. dubna Bílou věž a zároveň nadcházející turistické období primátor města Otakar Divíšek. „Byli bychom rádi, aby vznikla tradice otvírání letní a zimní sezóny v Hradci Králové,“ sdělila ředitelka informačního centra Daniela Manďáková. Město chce postupně oživit historické centrum. Vnitřní prostory dominantní Bílé věže zkrášlí svými artefakty studenti katedry výtvarné kultury Univerzity Hradec Králové. „Budou to nejen sochařské práce, ale také alternativní záležitosti a textilní tvorba,“ řekl akademický sochař Štěpán Málek. Na řadu přijde i drobná rekonstrukce pokladny Bílé věže, kde budou k dispozici informace a propagační materiály.
Ve spolupráci s Vyšší odbornou školou cestovního ruchu v Hradci Králové budou nabízeny turistům dva okruhy komentovaných prohlídek Jana Jakla „Po stopách architektů Kotěry a Gočára“. Dále se plánuje úprava pracovní doby turistického centra na Velkém náměstí a pořízení dalšího infoboxu do historické části města. Jak uvedl náměstek primátora Martin Soukup, na podporu svých projektů město získalo grant ve výši jednoho miliónu korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.4.2007 22:38
Pája (neregistrovaný)
To upřímně lituju všechny turisty,takovouhle nabídku aby člověk pohledal.Klobouk dolů pánové radní!
27.4.2007 01:06
Ira (neregistrovaný)
A ještě by pan primátor mohl najaře vynášet mořenu z města v doprovodu svého náměstka Soukupa. 8. května potom narovnat stuhy na věnci padlým hrdinům a to vše doprovodit příslušným množstvím propagačních materiálů, které natisknou spřízněné firmy.
1.5.2007 10:07
Riza-do (neregistrovaný)
Po stopách Kotěry/Gočára, to je výbornej nápad.. jen se mi nelíbí to, rpoč by měli studenti zkrášlovat bílou věž.. tak snad je to historická památka a měla by zůstat tak jak je a ne ji něčím novodobým doplňovat.. achjo

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme