Hradec chystá nákladnou rekonstrukci zimního stadionu

Kompletní rekonstrukci zimního stadionu nejméně za 180 milionů korun prosazují královéhradečtí radní. Pokud záměr schválí zastupitelé, opravy zhruba 30 let starého objektu by mohly začít v příštím roce.
"Původně jsme zvažovali rekonstrukci stadionu po etapách, ale rada rozhodla, že by bylo lepší zahájit komplexní opravy celé haly a udělat všechny práce najednou," řekl náměstek primátora Josef Malíř. Podle zpracované studie je například potřeba opravit technologii chlazení, dožívající podhledy v hale či vnější opláštění. "Současně bychom chtěli zvýšit komfort diváků zlepšením sociálního zázemí, možností občerstvení. Studie plánuje také propojení stadionu se sousední halou," řekl Malíř.
Radnice chce na opravy stadionu najít soukromou firmu, které by areál pronajala za podmínky, že společnost provede předem stanovené opravy. "Město by investici do rekonstrukcí splácelo formou nájemného," řekl Malíř.
Hradecký zimní stadion využívají hokejisté bojující v první lize, využívá se také pro bruslení veřejnost, kulturní akce či výstavy. Hradecká radnice plánuje v nejbližších letech investovat do sportovních zařízení desítky milionů korun, například chce začít s rekonstrukcí Všesportovního stadionu v Malšovicích a také s výstavbou moderní sportovní haly v Třebši.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.6.2005 16:35
babka (neregistrovaný)
areály pro sport
Není už těch supermoderních sportovích zařízení nějak moc? Stejně se na ně nikdo, kdo není členem nějakého oddílu nedostane. Tedy žádná prevence bezcílného flákání mládeže. Buď choď do oddílu pravidelně, ale máš-li volno jen občas, a chceš si rekreačně začutat či zapinkat, máš smůlu - nezacláněj.Pak se divte, že jdou čmárat sprejařské klikyháky po fasádách!
Jo, a že se ptám - za ty peníze tam budou určitě i vytápěný sedačky, nebo ne???
14.6.2005 08:56
jpa (neregistrovaný)
Proč?
Mně se opravdu těch 180 milionů zdá neuvěřitelná částka, je jasné, že chlazení už dosloužilo, podhledy jsou hrůzné (to už mělo být opraveno dávno) a chápu i to, že VIP prostory jsou ostudné, ale to se přece všechno dá pořídit za zlomek té uvažované částky, a proč tam dělat něco navíc? "Šatny" jsou, pravda, k ničemu, od té doby, co se tam nepořádá Filmový festival pracujících, ale jinak je vše ok včetně toalet a "bufetů" - není to sice Ambassador, ale proč si na něco hrát?! Na hokej chodím už bezmála 30 let, takže samozřejmě nic proti němu, ale toto považuji za utápění peněz. Totéž se týká uvažované "haly v Třebši" - pokud by to bylo multifunkční zařízení, s několika hracími plochami, dostupnými pro řadové občany, aby si mohli v pohodě jít něco zahrát, jsem samozřejmě pro, ale proč aréna pro 500 diváků? Na co se tam jako budou dívat??
JPA
14.6.2005 14:04
Miksa (neregistrovaný)
Proc? Je to zruda!!!
Vnitrek zcela nestiha a je predpotopni. Vsechno se musi vyvijet. A kdyz jem pred 2 tydnt vysel na Bilou vez tak si budte jisti, ze to z ceho se vam udela spatne neni vyska, ale obludnost zimniho stadionu zcela nerespektujici vedlejsi park ci kasarna a reku

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme