Hradec chce znovu jednat o křižovatce Mileta

Řadu let je jen na papíře. Dopravní problémy jsou ale kvůli tomu na denním pořádku. Řeč je o plánované přestavbě křižovatky u někdejší továrny Mileta nedaleko hradecké Fakultní nemocnice. Přetížená křižovatky dnes dělá potíže motoristům i záchranářům, kteří tudy vozí pacienty, a nedávné dílčí úpravy dopravního značení podle některých motoristů přinesly spíše zmatek.

Dlouho slibovaná rekonstrukce se ale před lety zastavila na nedostatku financí. Stav trvá a škrty státního rozpočtu nedávají mnoho šancí na změnu. Přesto se chce město pokusit v dalších jednáních uspět. Už v srpnu by se měly sejít všechny tři strany, které se na financování rekonstrukce mají podílet. „Příslib financí od státu zatím žádný nemáme, ale chceme se sejít a projednat možné způsoby dalšího postupu. Je možné, že se budeme bavit i o nějakých změnách projektu,“ vysvětlil Hradeckému deníku ředitel hradecké pobočky ŘSD Marek Novotný.
Město by chtělo ještě do konce roku stihnout získat stavební povolení. „Až se tak stane, bude možné vyplatit kolem deseti milionů majitelům domu v Heyrovského ulici, který sousedí s křižovatkou a kde se radnice zavázala uhradit kvůli hluku výměnu oken,“ řekl Deníku mluvčí města Václav Svoboda. Kde získá potřebných více než 300 milionů korun na celkovou přestavbu, ale zatím radnice neví.
Podle současného záměru by měla nová křižovatka u Milety výrazně ulehčit dopravě. Plánována je jako dvoupatrová. Spodní částí by bez křížení projížděla auta jedoucí po druhém silničním okruhu, patro by pro snadné odbočování tvořila velká kruhová křižovatka. Současně s tím by se měla vyřešit i sousední křižovatka vedle ředitelství záchranné služby. Tím by se napojila i Benešova třída. Práce na rekonstrukci by podle zjištění Hradeckého deníku měly dopravu omezit jen minimálně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.7.2010 13:06
Pistihez (neregistrovaný)
No to jsem zvědav, plány na tuto křižovatku včetně napojení třídy K.Marxe si pamatuju, jak už byly namalované na mapě, která visela na chodbě naproti sborovně v ZŠ S.Allende. Pamětníci tuší, že už to bude pár let :-) Možná tam visí doteď.
29.7.2010 21:29
Tomas (neregistrovaný)
To me pobavilo. Mate bod!

-- pametnik
5.8.2010 21:37
Aurelius (neregistrovaný)
Místo, aby se radní starali o to, jak dostat tranzitní kamionovou dopravu z města, starají se o to, jak jí dostat co nejvíce do města tím, že jí zpříjemní průjezd. Postavit křižovatkové monstrum u bývalé Milety znamená jen posunout problém o křižovatku dál. Hradecká radnice je snad jediná ve státě, která se nesnaží dostat kamiony pryč. Je to opravdová rarita a ta umanutost kolem křižovatky Mileta, to už snad ani nelze komentovat.
6.8.2010 20:30
Kika (neregistrovaný)
Z takové sumy, kterou Mileta bude stát, totiž kouká tučný obolus pro některé zúčastněné.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme