Hradec chce změnit pořadatele jazz festivalu

Hradec Králové chce změnit pořadatele festivalu Jazz jde městem. Brněnská agentura SPKM, která pořádala předchozí dva ročníky stále nezaplatila dluhy vůči svým věřitelům za poslední dvanáctý ročník. Je tak možné, že se po dvou letech vrátí festival zpět do rukou dramaturga Martina Brunnera. Informuje o tom deník MF Dnes.
Organizování letošního jazzového festivalu bude nejspíše svěřeno novému pořadateli. Před dvěma lety vyhrála výběrové řízení brněnská agentura SPKM. Ta za sebou podle mínění řady zúčastněných zanechala dluhy, ostudu a nezdá se, že by své závazky hodlala dát do pořádku. Vedení města tak došla trpělivost a vyhlásí soutěž na nového pořadatele. "Zájemci budou muset splnit naše nároky na počet koncertů, na místa, kde se budou koncerty konat, či na finanční zajištění festivalu," uvedl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup, který současně předpokládá, že se SPKM již nepřihlásí.
Poslední ročník Jazz festivalu je velkou částí veřejnosti považován za propadák. Dojem kazí také to, že brněnská agentura dostala oproti předchozím ročníkům větší podporu města než předchozí pořadatel a zakladatel festivalu Martin Brunner. Město si od tohoto slibovalo zvýšení kvality a lepší prezentaci. To se však zřejmě nestalo.
Brunner se do nového výběrového řízení hodlá také přihlásit. "Půjdeme do toho se stejnými lidmi jako dříve, se kterými nejspíše vytvoříme agenturu. Pokud zvítězíme, bude to velmi zavazující práce, protože festival chceme dělat stejně kvalitně jako během deseti ročníků, na nichž jsme se podíleli. To předpokládá úzkou spolupráci s radnicí, ovšem bez zásahů do dramaturgie. Další otázkou je délka smluvního vztahu. S výhledem na jeden rok dopředu to nemá cenu dělat," Město tuto zprávu vítá. "Byla by škoda, kdyby se pan Brunner nepřihlásil. Na jeho předchozí úspěšné dramaturgické působení určitě budeme brát zřetel. Šance však mají všichni uchazeči rovnocenné," uzavřel Soukup.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme