Hradec chce získat finance na koupaliště prodejem bytů

Radnice v Hradci Králové hodlá získat peníze na výstavbu koupaliště, které vyjde na více než půl miliardy korun, prodejem městských bytů. Zahájení stavby se plánuje na podzim tohoto roku a areál letního koupaliště by mohl začít sloužit veřejnosti za dva roky.

„Akční plán počítá s tím, že se koupaliště bude financovat z prodeje majetku. Koalice se již dohodla, který majetek prodá. Jedná se o část bytového fondu v hodnotě 700 milionů korun. Dalších 100 milionů korun bude přesunuto z výsledků hospodaření v roce 2007. Pokud květnové zastupitelstvo schválí záměr prodeje těchto bytů, tak můžeme vyhlásit výběrové řízení na dodavatele,“ uvedl primátor Otakar Divíšek.
Koupaliště se má nacházet v blízkosti Všesportovního stadionu v Malšovicích nedaleko Orlice. Celý areál s venkovními bazény a sportovištěm bude mít kapacitu až pět tisíc lidí.
„Úvodní studie, která neřešila inženýrské sítě, uváděla náklady na koupaliště ve výši 290 milionů korun. Po zkušenostech s terminálem jsme nechali udělat supervizi tohoto projektu, aby se odhalila rizika stavby a vyšla částka 550 milionů korun. Skoro 100 milionů z ní činí dopravní opatření,“ dodal náměstek Josef Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.5.2008 14:05
Honza (neregistrovaný)
A co vsesportovni stadion??? Ach jooo, toho se tu nikdy nedockame a kdyby jsme nahodou postoupili do I.ligy, tak budeme hrat kde? V Boleslavi...trapna ostuda, opravdu...ale 550mil na koupaliste u 4proudove silnice....asi jo...
2.5.2008 14:40
rzr (neregistrovaný)
Co to třeba nechat na soukromého investora? Pokud je to tak super investice, tak o ně nebude nouze. No ale ono je to spíš prodělečné až hanba. Proto je asi potřeba zvyšovat daně z nemovitostí, aby se zaplatil městem posvěcený nesmysl. Co takhle konečně udělat něco pro udržení lidí ve městě, dodělat obchvat města, donutit státní pakáž dostavět dálnici, neznepříjemňovat život těm zoufalcům, kteří mají ještě to sílu podnikat v HK. Koupaliště je jen Nozomi 2....
3.5.2008 10:48
Bjorken (neregistrovaný)
Já si myslím, že je v HK koupaliště potřeba, ale ne ta kaluž, která je tam navržená...podívejte se na fórum, je tam odkaz na architektonický návrh..srovnejte třeba s pardubickou Cihelnou
4.5.2008 01:55
robo (neregistrovaný)
Výstavba pardubického koupaliště CIHELNA (3500m2 vodní plochy, dva 105m dlouhé tobogány, dvě paralelní 25m dlouhé skluzavky, velký rekreační bazén, brouzdaliště, samostatný padesátimetrový bazén pro plavání, skokanský bazén s tlakovými okny, vířivky, ...) se podražila o více než 20 milionů, způsobila v pardubickém zastupitelstvu poměrně velký rozruch, nakonec přišla pardubickou pokladnu na 90 milionů korun. V Hradci Králové se plánované koupaliště (ani ne 2000m2 vodní plochy, zhruba polovina "CIHELNY")podražilo ze 190 na 560 milionů a všihni jsou v klidu. Jenom se prodá pár bytů... Poznámka: jsem táta dvou malých dětí a velký příznivec vodních sportů.
4.5.2008 20:00
Bjorken (neregistrovaný)
No tak jestli je tohle pravda, tak o to víc nemůžu uvěřit. Ač máme blíž Lodín, stejnak taky jezdíme do Cihelny (důvod>plocha;atrakce;prostředí;slušná cena) a je to tam příjemný.. ..Myslím, že hradečtí zastupitelé by se neobešli bez architektonicky "ojedinělého" řešení(je ta budova nutná?a tolik chodníku?), ale je to na úkor lidí, co nebudou mít peníze na zaplacení bytů, na úkor rozpočtu města, a na úkor zábavy..protože ve srovnání s Pardubickou Cihlenou je to opravdu KALUŽ!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme