Hradec chce snížit náklady na koupaliště

Hradecká radnice hodlá snížit náklady na výstavbu venkovního koupaliště v Malšovicích. Redukce projektu se bude týkat zejména skokanského bazénu a relaxační zóny. Celková úspora se má pohybovat okolo dvaceti milionů korun.

„Největší úsporou bude vypuštění bazénu se skokanskými můstky. Jde velmi hluboko pod hladinu spodní vody a z provozního hlediska je to pro provozovatele rizikové. Úspora je zde asi osm milionů korun,“ uvedl náměstek primátora Josef Malíř. Návštěvníci koupaliště se budou muset obejít i bez dalších atrakcí. Nepostaví se sauna, squash či bowling. „Doplňkové aktivity město v této fázi nevybaví. Nebudeme tam dávat technologii squashových kurtů a bowlingu. Počítáme s tím, že toto dodá firma, která si prostory pronajme,“ řekl náměstek Malíř. Ušetří se také na zastřešení vstupní lávky se složitou konstrukcí. Pokud návrh rady schválí i městské zastupitelstvo, úspora může činit až dvacet milionů korun. „Snížení nákladů vychází ze stávajícího projektu, bez nároků na změnu dokumentace. Prostředky se ušetří, aniž zásadně sníží komfort koupaliště,“ sdělil Malíř.

Původní náklady na výstavbu koupaliště jsou vyčísleny na přibližně 500 milionů korun. Výběrové řízení na dodavatele, které dosud probíhá, cenu snížilo. „ Náklady by neměly překročit 370 milionů korun,“ dodal Malíř. Dalších padesát milionů radnice vydá na dopravní úpravy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.1.2009 18:44
pája (neregistrovaný)
Komfort koupaliště nebude snížet možná ani tím,když se bazény,které tam možná budou,nebudou napouštět.To jsou kreténi.
22.1.2009 19:57
robo (neregistrovaný)
Vedení města si nechalo zpracovat analýzu ekonomiky provozu koupaliště, ze které mimo jiné vyplývá: Výstavba hlavní budovy v jejím navrženém rozsahu (za cca 200 milionů korun) je pro venkovní koupaliště velkým nadstandardem. Výsledky ekonomické bilance poukazují na nehospodárnost tohoto záměru spojené s malým využitím celého objektu, a s tím návaznou nutnou vyšší dotaci na provozování areálu, které bude vyžadovat ročně několik milionů korun. Vzhledem k investičním a provozním nákladům doporučujeme řešit hlavní budovu v klasickém pojetí a rozsahu, který odpovídá venkovnímu koupališti. Proto se ruší jedna z mála atrakcí zejména pro děti a mládež – venkovní skokanský bazén s 1m a 3m prknem. Je totiž velmi nebezpečný a projekt za stovky milionů korun výrazně zlevní.
23.1.2009 14:30
Honza (neregistrovaný)
Vazeni spoluobcane

vzhledem k soucasne finacni krizi, kde mesto projebalo 80mil na Islandu a to si jenom myslite, ze to je 80mil., dale jsme potrebovali opet odmeny, je zima, musime do tepla, jsme se rozhodli Vam i presto darovat koupaliste. To ze nebude skokansky mustek cert vem. Jsme si vedomi, ze Vas rozhodne sere to, ze nebude konkurence na squash a proto musite stale platit 310kc za hodinu na kurtech U Dvora, taky nebude bowling, za to tam bude 10 ruskych kuzelek, saunu jsme taky zrusili, namisto toho muzete vyuzivat nekolik vymeniku, ktere jsme ve meste a teplarny ve Fararstvi, mesto zavede jednotne hodinove vstupne 100korun. Namisto budovy postavime velke mash stany a pro radost vsech Vam vykopeme namisto bazenu diry 100x200x4 vylitou kvalitnim betonem a vodu jsme zajistili z cisticky odpadnich vod, ktera bude prochazet dlouhodobou rekonstrukci.

Myslim, ze si nyni muzeme navzajem pogratulovat. Smazli jsme nekolik much jednou ranou a verim, ze spokojenosti pridaji dalsi aktivity, jako napriklad rozsireni parkovacich ploch na okrajove casti Stezery, Predmerice, Roudnicka a Malsova Lhota od spolecnosti Atol. A nakonec pro zachranu 80mil o kterych uz padla zminka jsme se rozhodli zpoplatnit vsechny komunikace v okrese na rok 2009 za symbolickou castku 5000.

Vase mesto, salon republiky a verni zastupitele.

PS: Jako odmeny pro rok 2009 jsme si vsichni nadelili krasny bazen se vsema tema sereptickama, cernosky s pitim..no proste paraaaada...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme