Hradec chce rekonstruovat veřejné osvětlení

Hradec Králové plánuje v následujících čtyřech letech investovat do obnovy veřejného osvětlení zhruba sto milionů korun. Osvětlení ve městě bude spravovat společnost AŽD Praha, která vyhrála výběrové řízení.

Nabídku do veřejné soutěže podaly také ČEZ energetické služby a firma Eltodo-Citelum, která však byla vyřazena. Ta nedodala ve stanovené lhůtě vysvětlení k předložené nabídce. Komise posuzovala celkem pět kritérií. Kromě ceny to byl způsob plnění zakázky, plán revitalizace, nabídka nadstandardních služeb a způsob kontroly plnění zakázky. Radnice zároveň vyhodnotila i soutěž na provozování a údržbu semaforů, kde zvítězila firma Eltodo dopravní systémy.
„Osvětlení je nyní udržováno v provozu, provádí se jen údržba a revize. Jsou zde požadavky na maximální úsporu elektrické energie, proto v prvním měsíci bude provedena pasportizace a pak se půjde do rekonstrukce. Je stanovena fixní cena, kterou nelze překročit. Město za první čtyři roky uhradí společnosti AŽD Praha přibližně 96 milionů korun,“ uvedla náměstkyně primátora Pavla Finfrlová.
Dosud se o veřejné osvětlení v Hradci Králové starají  Technické služby, ze kterých zhruba 12 zaměstnanců přejde k novým provozovatelům.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme