Štítky: | Azyl pro zvířata |

Hradec chce regulovat počet volně žijících koček ve městě

Volně žijící kočky chce město kastrovat.
Volně žijící kočky chce město kastrovat. | autor: pixabay.com

Hradecká radnice odsouhlasila v minulém týdnu finance na kastraci mladých koček adoptovaných z Azylu pro zvířata. Peníze půjdou i na zpracování analýzy, která poslouží jako podklad pro zpracování programu na kontrolu zdravotního stavu volně žijících koček a kocourů na vymezeném území města k zajištění regulace populace volně žijících koček. Celkem bude uvolněno 600 tisíc korun. Pro příští rok město uvažuje do programu zařadit i příspěvky na kastraci koček a kocourů, které vlastní obyvatelé s trvalým pobytem v Hradci Králové.

„Ze schválené částky 600 tisíc korun bude vyhrazeno na kastraci přibližně 200 tisíc korun a na vyhotovení analýzy 400 tisíc korun. Letos budou v prvotní fázi příspěvky určeny na kastraci mladých koček adoptovaných z Azylu pro zvířata,“ říká náměstek odpovědný za oblast životního prostředí Adam Záruba. Analýzu bude ve spolupráci s městem provádět spolek KasPro, který se dlouhodobě specializuje na problematiku kastrace koček. Hotova by mohla být do konce roku 2024.

„Na analýzu naváže veterinární program, jehož cílem bude zjistit a zlepšit zdravotní stav volně žijících koček a kocourů a zároveň pomoci s regulací jejich počtu pomocí kastrace,“ upřesňuje náměstek Záruba. Připravovaný program projde nejdříve schvalovacím procesem, proto se s monitorováním zdravotního stavu koček a případnými kastracemi začne až po jeho schválení. Součástí tohoto programu, který je připravován na příští rok, by mohl být nejen příspěvek na kastraci mladých koček a kocourů adoptovaných z Azylu pro zvířata, ale i těch, které jsou ve vlastnictví obyvatel trvale žijících v Hradci Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Z útulku je Azyl pro zvířata. Pejska si na venčení lze zarezervovat on-line

Hradecký útulek pro zvířata prochází výraznou proměnou, do které je zapojí i veřejnost. V únoru jej do své správy převzala společnost Městské lesy Hradec Králové a zařízení přejmenovala na Azyl pro zvířata. V azylu nyní probíhá přestavba a modernizace prostor, které by v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme