Hradec chce letos dokončit milionové stavby

V roce 2010 by Hradec Králové chtěl dokončit mnohamilionové stavby z minulých let. I přes finanční krizi a propad městského rozpočtu by se peníze na dofinancování najít měly. Mezi dokončenými komplexy by mělo být koupaliště, kasárny, byty a administrativní prostory.

Mezi nejvýznamnější a také nejdražší městské stavby bude patřit dlouho očekávané venkovní koupaliště v hradecké lokalitě Na pivovarské flošně. Jak jsme už několikrát psali, stavba byla provázena problémy už mnoho let před začátkem prací. Ani současný projekt nejde městu hladce a termín otevření se několikrát posouval.
Radnice má podle Mladé fronty Dnes peníze získat především z prodeje městských bytů. Potřeba bude kolem 350 milionů korun. Koupaliště, které se má otevřít v lednu, by mělo mít kapacitu až 5 tisíc návštěvníků, nabídnout má plavecké dráhy, vodní atrakce, ale i další sportovní vyžití, občerstvení a restauraci.
Další mnohamilionovou investicí v Hradci je rekonstrukce Nálepkových kasáren, kde zhruba za 375 milionů korun vzniká tzv. Tereziánský dvůr. Soukromá společnost zde dokončuje areál s luxusními bytovými domy, čtyřhvězdičkovým hotelem a dalšími objekty a službami. Už v květnu 2010 zde mají lidé najít i parkoviště a Divadlo DRAK tady má získat provozní budovu, kde chce otevřít například i muzeum loutek. Vznik Tereziánského dvora se dostal nedávno do hledáčku médií kvůli předčasnému prodeji pozemků. Město je původně mělo soukromé firmě prodat až po kolaudaci stavby, později ale své rozhodnutí změnilo.
Ne všechny stavby ale jdou v Hradci Králové tak hladce. S dlouhodobými problémy se potýká plán přestavby někdejšího odborového domu vedle Aldisu. Nevzhledný panelák patří kongresovému centru. Vzniknout z něho měl už letos na podzim čtyřhvězdičkový hotel, který by ve městě podpořil kongresovou turistiku. Majitel ale stále nedokáže sehnat potřebných asi 160 milionů. „Zkoušeli jsme to i přes leasing, ale stejně to nevyšlo. Stavbu jsem si dal jako předsevzetí na příští rok. Udělám pro to všechno,“ řekl Hradeckému deníku ředitel společnosti Aldis Tomáš Faltus.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme