Hradec chce lákat turisty na výročí bitvy 1866

Za nejvýznamnější akci z hlediska turistického ruchu v letošním roce považuje hradecký magistrát 140. výročí bitvy na Chlumu u Hradce Králové. Touto akcí se také snaží magistrát přilákat návštěvníky na veletrhu cestovního ruchu Regiontour, který probíhá 12.-15. ledna v Brně.
Hradecký stánek je stylizován do podoby vojenského ležení, nechybí ani vojáci v dobových uniformách. Expozici má město společně s Královéhradeckým a Pardubickým krajem. Magistrát přijde prezentace na veletrhu téměř na 100 000 korun, ale podle tiskového mluvčího radnice Václava Svobody by měla investice přilákat do města více návštěvníků.
Bitva u Hradce Králové se odehrála 3. července 1866 a byla vyvrcholením prusko-rakouské války. Střet je považován za druhou nejkrvavější bitvu v předminulém století. Během několika hodin při něm zahynulo několik desítek tisíc mužů. Vzpomínkových akcí by se měl počátkem července letošního roku zúčastnit i prezident Václav Klaus.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme