Hradec čekají fotbalové manévry

Už v neděli 10. 4. 2011 přijede do Hradce obávaný Baník. Fotbalové utkání s ním je vždy považováno za rizikové. Tvrdé jádro Baníkovců často vyhledává konfliktní situace. A policie nechce nic ponechat náhodě.

Hradečané se tak setkají nejen s posílenými hlídkami, ale také s řadou omezení. Příznivce ostravského Baníku budou hlídat policejní hlídky, pořadatelská služba na stadionu, připraveny budou speciálně upravené autobusy i antikonfliktní tým. Pozor by si měli dát také řidiči aut zaparkovaných u Flošny a majitelé tamních restaurací. Podle magistrátu zasáhnou připravená bezpečnostní opatření do života běžných občanů.
„Na tento zápas budou ve službě desítky policistů, v případě potřeby jich bude i více. Připraven k zásahu je i významný počet těžkooděnců,“ popsal Hradeckému deníku přípravu Petr Krása z Policie ČR. „Vzhledem k tomu, že předpokládáme příjezd části fanoušků už v sobotu, posílíme již v tento den denní i noční směnu,“ doplnil Deníku ředitel městské policie Miroslav Hloušek. „S ohledem na rizikovost utkání jsme pořadatelskou službu posílili na 150 osob. Doufám, že zápas zvládneme s minimálním dopadem na život ve městě,“ uvedl Hradeckému deníku Richard Jukl, generální ředitel FC Hradec Králové.
Příjezd většiny ostravských fanoušků se očekává vlaky na hlavní nádraží v neděli kolem 13. hodiny. „Vyčlenili jsme pro přepravu hostujících fanoušků z nádraží na stadion a zpět dva autobusy. Jeden velkokapacitní kloubový a druhý klasický. Velkokapacitní autobus je speciálně pro tento účel upraven. Po celou neděli budou provoz na linkách 1 a 2 zajišťovat kloubové trolejbusy a pro linku číslo 7 budou připraveny výpomocné vozy,“ přiblížil opatření Hradeckému deníku Leo Sedláček z Dopravního podniku města Hradec Králové.
Pohyb fanoušků po zápase nelze úplně předvídat. Podle policie je možné, že řada z nich vyrazí do města za zábavou. Na pozoru by proto měli být majitelé restaurací a řidiči. Občanům sociologové radí nepřipojovat se ke skupinám fanoušků, nesnažit se je okřikovat nebo provokovat, preventivně chránit svůj majetek a snažit se vyhnout rizikovým situacím. V případě hrozících problémů pak mají lidé okamžitě volat tísňovou linku policie 158.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.4.2011 19:30
Hradecan  (Nováček)
A když budou zlobit,tak se s nima utře plocha před vlakovým nádražím.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme