Hradec čeká 10 dní nabitých divadlem, hudbou a folklorem

Open Air Program doprovodí mezinárodní festival Divadlo evropských regionů
Open Air Program doprovodí mezinárodní festival Divadlo evropských regionů | autor: Open Air Program

Ve dnech 19. až 28. června proběhne v Hradci Králové 16. ročník Open Air Program mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů Hradec Králové. Návštěvníky čeká 10 dní od rána až do večera nabitých různými představeními, hudbou a folklorem. Těšit se mohou na divadla, autorská čtení i hudební vystoupení na 14 otevřených scénách a šapitó rozmístěných v centru Hradce Králové.

Divadla zaplní Žižkovy sady i Pivovarské náměstí

Letošní Open Air Program mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů slibuje více než 300 divadelních, hudebních a doprovodných produkcí divadelního festivalu. „V programu jsou zastoupena představení nového cirkusu, improshow, bytové divadlo, představení pro celou rodinu, autorská čtení, design markety i výtvarné a pohybové dílny. Chybět nebude samozřejmě ani každodenní přísun hudební výživy,“ uvádí za pořadatele Martina Erbsová.

Velká část programu se odehraje v Žižkových sadech pod historických centrem. V parku bude umístěn například Stan nočního kozodoje, karosa Divadla Bufet nebo letní kino Promeetárna. V sadech se také usídlí Open Stan, kde se hradeckému publiku představí Divadlo D21. Další divadelní představení se budou hrát na Pivovarském náměstí, které bude ve dnech 19. až 25. června patřit hudebním produkcím především nezávislých regionálních tvůrců. V pátek 26. června sem zavítají představení nového cirkusu v podání česko-švýcarských Cie des Pieds Perchés a pražských seskupení Performance group Cirqueon, TeTy nebo Arte Levite. Divadelní přehlídka letos také zavítá do Muzea východních Čecha a Gayerových kasáren. „Ve spolupráci s festivalem Tanec Praha uvedeme první festivalový den na Gočárových schodech dvoudílný multimediální projekt Performativní biograf, který představí skupiny CrewCollective a Zijspan z Nizozemí. V ulicích také se také střetnete s Bílým divadlem a s jejich divadelní performancí LOT,“ pokračuje v bohatém výčtu programu Martina Erbsová.

Program přinese taneční, výtvarné i pohybové workshopy

Mimo divadelní vystoupení přinese desetidenní Open Air rovněž doprovodný program. V rámci něho se lidé budou moci zúčastňovat nejrůznějších tanečních, výtvarných a pohybových workshopů. „Každý rok myslíme na rodiče s dětmi, vedle každodenních představení pro děti, připravují další hradecké neziskovky volnočasové aktivity a kreativní dílny pro celou rodinu. O první víkendu se také můžete těšit na bleší trh Open Šmelitex o druhém pak na výtvarný designový minitrh Open Pocket,“ říkají pořadatelé. Open Air program také tradičně nabízí bohatý hudební program. Ten letošní uvede domácí i zahraniční interprety.

Na většinu představení a koncertů je vstupné dobrovolné, na vybraná představení označená v programu je nutné zakoupit lístky, jejich cena se letos pohybuje od 50 do 100 Kč. „Oba druhy vstupného jsou jedním ze základních pilířů financování Open Air Programu. Rozpočet letošního ročníku se pohybuje kolem 1,7 milionů korun, přibližně 1,5 milionů korun jsme schopni zajistit pomocí grantů, příspěvků sponzorů, vlastního prodeje, zbývající částka pak již připadá na samotné návštěvníky, kteří byť jen symbolickým příspěvkem dokazují, že se o další vývoj Open Air Programu zajímají a není jim lhostejný,“ uzavírá Martina Erbsová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Divadelní festival se blíží. Vstupenky budou v předprodeji už od pondělí

Už se nemůžete dočkat, až si budete užívat kultury v hradeckých ulicích? Letošní divadelní festival je naplánován v termínu od 24. června až do 1. července. Předprodej vstupenek začíná už v pondělí 9. května od 10 hodin. Regiony - Mezinárodní divadelní festival Hradec Králové…
Čtěte více

Divadelní festival se vrací do Hradce v plném rozsahu a s novým názvem Regiony

Červnový divadelní festival, který má v Hradci Králové více než pětadvacetiletou tradici, ohrožovala do poslední chvíle nepředvídatelná vládní opatření a omezení. Nakonec rozvolnění umožní, aby se tradiční svátek divadla a živého umění uskutečnil v plném programovém rozsahu…
Čtěte více

Zveme: Na divadelňák Letos jinak, farmářské trhy a noční prohlídku města

Poslední červnový víkend slibuje velkou nálož kultury, ač se do poslední chvíli nevědělo, jakou bude mít letošní výjimečný ročník divadelního festivalu podobu. Festival Divadlo evropských regionů a Open air program LETOS JINAK se koná od pátku do neděle. Vyrazit můžete také do…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme