Hradec bude v příštích letech hospodařit bez salda a bez půjček

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv

Královéhradecká radnice a zastupitelé města včera na svém zasedání odsouhlasili vyrovnaný rozpočet nejen pro příští rok. Město Hradec Králové počítá s příjmy necelých 1,8 miliardy korun a ve stejné výši jsou navrženy i výdaje. Výhled na hospodaření města v dalších třech letech je navržen s nulovým saldem a podle vedení radnice se nepočítá ani v letech 2015 a 2016 s tím, že by si město chtělo vzít úvěr. Investovat se bude do zateplení dalších základních školy, do stavby mateřské školky ve Svobodných Dvorech a také do budování informačního centra na Eliščině nábřeží.  

Běžné výdaje v návrhu rozpočtu pro rok 2014 v podstatě kopírují letošní cifru a činí zhruba 1,5 miliardy korun. „Kapitálové výdaje počítají například s investicí ve výši 80 miliónů nutnou pro zateplení školních budov, konkrétně ZŠ Sever a ZŠ Milady Horákové. Rozpočtový návrh zohlednil i pokračující regeneraci Benešovy třídy, promítnul i finanční výši nutnou pro rekonstrukce městských komunikací dosahující částky téměř 44 miliónů korun,“ popsala Magdalena Vlčková, tisková mluvčí královéhradecké radnice. 

Počítá se také se stavbou mateřinky ve Svobodných Dvorech a infocentra na Eliščině nábřeží

Město Hradec Králové ve svém finančním výhledu na příští rok také počítá s investicí 12 miliónů korun na výstavbu mateřské školy ve Svobodných Dvorech. „Zhruba 23 milionů korun by chtělo město investovat do přestavby bývalého objektu knihovny na Eliščině nábřeží na informační centrum,“ doplnila ještě mluvčí města Vlčková. 

Investice mohou v příštím roce dosáhnout částky čtvrt miliardy, ze kterých zhruba třetina jsou projekty zařazené do integrovaného plánu rozvoje města, který spolufinancuje také Evropská unie.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec bude mít i v dalším volebním období 37 zastupitelů, návrh na snížení počtu neprošel

v září letošního roku proběhnou komunální volby, ve kterých občané rozhodnou o novém složení zastupitelstev měst a obcí. Stávající zastupitelé musí v závěru svého mandátu v zákonné lhůtě stanovit počet členů tohoto kolektivního orgánu samosprávy pro nadcházející volební období.…
Čtěte více

Místní organizace ANO je v Hradci zrušená, ale vedení města se nemění

Situace ve vedení města se nemění, na postech náměstků primátora i nadále zůstávají Monika Štayrová a Pavel Marek. Ve vedení města je také za politickou stranu ODS primátor Alexandr Hrabálek a náměstek primátora Jiří Bláha. Předsednictvo hnutí ANO zrušilo místní organizaci v…
Čtěte více

Za parkování koloběžek budou firmy Hradci platit. Memorandum upravuje i další pravidla provozu

Už několik týdnů se v Hradci řeší provoz elektrokoloběžek. Jejich provoz ve městě zahájily dvě soukromé společnosti začátkem letních prázdnin. Od první chvíle se mezi hradeckými občany našli fanoušci i odpůrci, kteří kritizovali především způsob parkování strojů. Situace by se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme