Hradec bude sídlem vojenské polní nemocnice

Už pošesté se bude stěhovat vojenská polní nemocnice. Tentokrát do Hradce Králové, kde by podle armády už měla definitivně zůstat. V současnosti sídlí v Olomouci. Její kasárny ale armáda opouští a nemá jiné prostory. Hradec se tak stal nejlepším kandidátem.

Škola vojenských lékařů, základna zdravotníků, dostatek prostoru a dobrá spolupráce s městem. To jsou hlavní výhody, které armáda v Hradci nalezla. O stěhování šesté polní nemocnice Armády ČR je rozhodnuto. Do začátku července mají být lidé i technika a vybavení v Hradci Králové.
Jak zjistil Hradecký deník, armádu ke stěhování na východ Čech přiměly především dva důvody. Prvním jsou úsporná opatření a snižování stavu personálu, druhým fakt, že olomoucké kasárny armáda opouští a s jejich využitím už nepočítá. Kvůli úsporám a propouštění musela polní nemocnice změnit strukturu, aby zůstala akceschopná a mohla i nadále zdravotnicky zabezpečovat zahraniční mise.
Polní nemocnice začne v Hradci pracovat už od 1. července 2010. „Velení, štáb, zdravotnický personál a část techniky budou umístěny v Nových kasárnách, rota nemocniční podpory v objektu ulice Vážní, kde jsou rozsáhlé skladovací prostory. Pro všechny vojáky 6. polní nemocnice z Olomouce je zabezpečeno ubytování v posádkové ubytovně. Přestěhování jednotky by mělo být ukončeno do 1. července,“ upřesnila Hradeckému deníku Jana Růžičkové z oddělení komunikace s veřejností generálního štábu. Ačkoliv se vojákům polní nemocnice stěhování příliš nezamlouvá, odliv odborníků by to podle Růžičkové znamenat nemělo.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme