Hradec bude partnera na svoz odpadu vybírat ze tří firem

Město Hradec Králové bude strategického partnera na svoz a likvidaci odpadu vybírat ze společností .A.S.A., Marius Pedersen a Rethmann - Jeřala Recycling. Aby se město mohlo mezi nimi rozhodnout, musí firmy své původní nabídky do 10. prosince doplnit a upřesnit. Uvedla to náměstkyně hradeckého primátora pro technické věci Pavla Finfrlová.
Do tendru se ještě přihlásila společnost SITA Moravia. Výběrová komise však jako rovnocenné určila nabídky firem .A.S.A., Marius Pedersen a Rethmann - Jeřala Recycling, a SITA Moravia tak do druhého kola k doplnění nabídek nepostoupila. Doplněné nabídky by město mohlo vyhodnotit počátkem příštího roku, uvedla Finfrlová.
Radnice vytvoří se strategickým partnerem novou společnost, do níž vloží část městských Technických služeb, které se zabývají svozem odpadů. Od nového systému si město slibuje úsporu nákladů na svoz odpadů v řádu milionů korun. "Pokud nás však strategický partner s nabídkou neuspokojí, necháme vše při starém. Nejsme ničím nuceni k rychlému rozhodnutí," řekl finanční náměstek radnice Alois Tuháček.
Zatím Technické služby vyvážejí popelnice na zhruba třech čtvrtinách města, zbytek zajišťuje Marius Pedersen. Svoz odpadů v Hradci Králové ročně přijde na přibližně 45 milionů korun. Většinu sumy zaplatí prostřednictvím poplatků obyvatelé města. Radnice likvidaci odpadů letos dotuje částkou kolem šesti milionů korun. Roční poplatek za odpad letos činí 480 korun za dospělou osobu a v roce 2005 zůstane stejný.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme