Hradec bude mít autobusový terminál v roce 2006

Přípravné práce, které se týkají veškeré dokumentace, jdou podle náměstka primátora Josefa Malíře do finále. "Celá akce by měla stát zhruba 480 milionů korun včetně DPH. Samotný systém financování je nastaven tak, že investorství je rozděleno," vysvětluje konečnou verzi Malíř.
Město z pokladny vydá na terminál 345 milionů korun. Druhým investorem bude Dopravní podnik. Ten se postará o vlastní výstavbu autobusového nádraží. Zároveň také zažádá o finanční podporu z evropských fondů. "Ty ostatní investice jako je rekonstrukce přilehlého Riegrova náměstí a komunikace bude investovat město," dodává zástupce radnice. Dalších patnáct milionů zaplatí přímo jeden soukromý investor. Samotný terminál v sobě obsahuje dvě odbavovací haly. Počítá se s občerstvením i zázemím pro řidiče a dispečinkem. V těsném sousedství terminálu by měla vyrůst prodejna. "Bude tam také možnost zaparkovat. A chybět nebude ani větší restaurace. Zároveň ještě hledáme možnost pro další parkovací kapacity. Vlastní hala by měla začít fungovat ještě v roce 2006. V dalších dvou letech se počítá s některými dodatkovými službami, které se budou týkat dopravy,dokresluje budoucnost dopravního zázemí v Hradci Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.2.2005 09:25
občan HK (neregistrovaný)
dopravní terminál
Mylslete včas také na bezbariérové přístupy. Děkuji.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme