Hradec bude ještě jednat o cenách bytů, které hodlá prodat

Minulý týden zastupitelé města projednávali plánovaný prodej a ceny čtyřiceti městských domů v centru Hradce. Proti původnímu záměru protestovali nájemníci, kteří byli na jednáni přítomni. Záměr předpokládal cenu 15 až 25 tisíc korun za metr čtvereční, prodej měl být realizován do konce letošního roku. Zastupitelé nakonec nerozhodli o podmínkách prodeje a budou se jimi zabývat na dalším zasedání.

Městské zastupitelstvo sice schválilo, které domy půjdou do prodeje, rozhodnutí o výši cen však odložilo. Nespokojení nájemníci kritizují nejen navrhované ceny , ale také to, že během privatizace jim nebylo umožněno si byty koupit do osobního vlastnictví s tím, že jejich byty do prodeje nepůjdou. Radnice se nyní rozhodla nechat zpracovat znalecké posudky, které vyjdou přibližně na 300 tisíc korun. Pak bude probíhat diskuse o snížení cen. Původně se počítalo s prodejem domů právnickým osobám, kdy nájemníci založí družstvo nebo společenství vlastníků. „Pokud budeme snižovat cenu pod znalecký posudek, tak si to lidé musí koupit jako fyzické osoby. Všechno ostatní bude nedovolená podpora podnikání,“ uvedla náměstkyně hradeckého primátora Pavla Finfrlová. Domy se budou prodávat po dohodě více jak poloviny nájemníků a ti se musí domluvit, jak se na dům složí. „Pokud si nájemníci byty nevezmou, budou domy i s nájemníky prodány třetí osobě za tržní ceny,“ dodala Finfrlová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme