Hradci hrozí od konce příštího roku dopravní kolaps

Vážný dopravní kolaps hrozí městu Hradec Králové v souvislosti s plánovaným otevřením obří třípatrové křižovatky v Opatovicích nad Labem v listopadu příštího roku. Křižovatka bude totiž napojená na dálniční přivaděč z dálnice D11.

Jak informuje Hradecký deník, silničáři předpokládají, že většina aut a kamionů včetně tranzitu na Moravu bude sjíždět z dálnice právě v Opatovicích a následně bude pokračovat přes Hradec Králové. Přitom již v současné době stojí v odpolední špičce zejména na druhém silničním okruhu u soutoku na příjezdu od Pardubic bezmála kilometrové kolony.
Očekávaný nápor aut ve městě chce Ředitelství silnic a dálnic omezit zachováním stávajícího provizorního sjezdu u Praskačky, který byl otevřen v polovině letošního prosince. I toto opatření však nárůstu počtu vozidel nezabrání. Sjíždět budou pouze řidiči jedoucí dále směrem na Trutnov či Náchod, tranzit na Moravu bude projíždět přes Hradec Králové.
Dálnice D11 až do Hradce Králové by měla být dokončena v roce 2011, situaci ale definitivně vyřeší až propojení dálnice s rychlostní komunikací R35 z Opatovic do Vysokého Mýta. To bude však nejdříve v roce 2015.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.1.2009 15:52
Jakubs (neregistrovaný)
Uz se tesim az vetsina osobaku, jedoucich na Moravu, objevi zkratku pres Vysokou nad Labem. To bude u Durana paraada. Ne, ze by tam uz ted nebyl poradny provoz :-(

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme