Hradci bourání stadionu zhořklo, podlehl Příbrami 0:2

V pondělní dohrávce 9. kola Fortuna národní ligy hostil Hradec Králové celek Příbrami. Zajímavý duel proti sobě svedl na jaře ještě prvoligové celky. Zatímco domácímu týmu se relativně daří a v minulém týdnu rozstřílel v pohárovém zápase HFK Holice na jejich hřišti vysoko 8:1, Středočechům začátek druhé ligy moc nevyšel a v minulém zápase prohrál doma s Olympií. Příbram však buduje zcela nový tým, loňské prvoligisty nahradili zcela noví hráči a často zvučných jmen. Ačkoliv byl tak domácí celek papírovým favoritem, Příbram rozhodně nebyla bez šancí na dobrý výsledek.

Hosté také tuto skutečnost začali velmi brzy potvrzovat. Již ve 3. minutě vyslal pořádnou pumelici na Ottmara Fantiš, ale hradeckého brankaře jeho střela nezaskočila. O čtyři minut později byl ovšem strážce domácí svatyně bezmocný. Za obrannou linii dostal do běhu míč Ayong a umístěnou střelou k tyči přivedl hosty do vedení 0:1.

Domácí celek mohl odpovědět o dvě minuty později, ale Knejzlíkův dobrý centr nedokázal Šípek umístit mezi tyče. Příbram byla podstatně efektivnější. Ayongův pokus ze 14. minuty ještě Ottmar dokázal vyrazit, ovšem v 19. minutě se Příbram radovala podruhé. Odchovanec hradeckého fotbalu Ruda Skácel v dresu Příbrami poslal z rohu přesný míč na nabíhajícího Kodra a ten tvrdou hlavičkou skóroval podruhé - 0:2.

Votroci po druhé obdržené brance ještě více přidali, ale Příbram zkušeně kontrolovala hru. Ačkoliv měl domácí celek optickou převahu, hosté byli nebezpečnější a ve 28. minutě v jasné příležitosti nedokázal míč do sítě poslat Květ.

Na nepříznivou situaci o poločase zareagoval domácí trenér Havlíček a místo Žondry a Plašila poslal na hřiště Milana Černého a Noska. Bohužel k výraznější změně hry to příliš nepomohlo. Votroci sice měli převahu, ale jejich stereotypní hra postrádala moment překvapení. To hostům plně vyhovovalo a postupem času tak hra upadala do podprůměru. Výjimkou byl snad jen tvrdý projektil z kopačky Milana Černého v 65. minutě, ale jeho pokus těsně minul tyč příbramské branky. První střelu mezi tyče tak domácí tým vyslal až v 77. minutě, kdy po rychlé akci střílel z hranice velkého vápna opět Milan Černý, ale Boháč v příbramské brance byl připraven.

Jak se blížil konec střetnutí, hostující tým se ještě více zatáhl do obranné ulity, do které se domácí celek pokoušel marně proniknout. Kontaktní gól se Votrokům nepodařilo vsítit a po zásluze tak s Příbramí prohráli 0:2.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme