Hradcem se proženou horská kola, pozor na změny v dopravě

| autor: novacup.cz

Ve čtvrtek odpoledne se v centru Hradce Králové pojede tradiční exhibice horských kol Gočárovy schody. Závod je plánován na státní svátek, kdy je hustota dopravy nižší než v běžný pracovní den, ale i tak musí řidiči počítat s dopravními omezeními a obyvatelé se změnami na linkách MHD.

Změny budou platit ve ve čtvrtek 28. září pouze v době od 15 do 21 hodin. Pro řidiče se uzavře třída ČSA v úseku od křižovatky s ulicí V Kopečku ke schodišti Kozinka u vjezdu do parkovacího domu Regiocentra. Objízdná trasa do ulic Rokycanova, Chmelova a do Regiocentra povede Divišovou ulicí a po Eliščině nábřeží. Na Gočárovu třídu musí řidiči přes Tyršův most a Tylovo nábřeží.

Komenského ulice bude neprůjezdná v části mezi schodištěm se „zpívajícími stromy" u zimního stadionu až po Gočárovo schodiště naproti kasárnám. Od Moravského mostu u strojní průmyslovky se na malý městský okruh řidiči dostanou přes Orlické nábřeží ulicí Jana Koziny.

Na Velkém náměstí bude automobilový provoz omezený od mariánského sloupu směrem k Bílé věži až po třídu ČSA. Uzavřené tedy budou ulice Karla Tomana, Rokitanského či výjezd z náměstí ulicí V Kopečku. Během platnosti těchto dopravních změn dojde k dočasnému zrušení jednosměrného provozu v Mýtské ulici, aby bylo možné zajistit výjezd z Velkého a Malého náměstí.

Ve čtvrtek odpoledne budou jezdit jinak i některé linky MHD. V obou směrech nebudou zajíždět na zastávky Adalbertinum, Komenského a Zimní stadion, ve směru do centra nebude v provozu zastávka Heyrovského. Nová náhradní zastávka bude u budovy krajského soudu, kde zastaví všechny projíždějící linky. Linky, které jezdí z Ulrichova náměstí k Adalbertinu, pojedou přes zastávku Muzeum. Linky, které jezdí po vnitřním městském okruhu ulicemi ČSA nebo Komenského k zimnímu stadionu, budou trasu objíždět přes zastávku u koupaliště Flošna a přes druhý městský okruh.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme