Hospodaření kraje loni skončilo plusem

Loňské hospodaření Královéhradeckého kraje skončilo kladným výsledkem 150 milionů korun. V roce 2003 měl kraj přebytek 111 milionů korun. Celkové příjmy kraje loni dosáhly 6,28 miliardy korun, výdaje činily 6,13 miliardy korun.
"Kraji proti předpokladům vzrostly příjmy, což se odrazilo v kladném výsledku rozpočtu," řekl krajský radní zodpovědný za majetkoprávní záležitosti Ivan Doležal. Původní loňský rozpočet kraje byl sestaven jako vyrovnaný s příjmy a výdaji 1,92 miliardy korun. Během roku se objem rozpočtu díky postupnému přísunu dotací od státu zvedl na více než šest miliard korun. "Největší část navýšení představovala dotace na školství ve výši téměř čtyř miliard korun. Vlastních daňových příjmů měl kraj loni 818 milionů korun," řekl vedoucí ekonomického odboru kraje Miloslav Nejedlý.
Mezi největší loňské investice v kraji patřily opravy silnic. Spolu se Státním fondem dopravní infrastruktury kraj loni vložil do zanedbaných komunikací druhých a třetích tříd 600 milionů korun. Z dalších významných investic Doležal jmenoval přestavbu internátu střední školy ve Vocelově ulici v Hradci Králové za 40 milionů korun.
Chystaná nákladná přestavba hradeckého pivovaru na sídlo kraje letošní rozpočtové hospodaření kraje zatím přímo nijak neovlivní. Kraj totiž za nové sídlo za více než miliardu korun začne platit leasingové splátky až po jeho kolaudaci, což by mohlo být nejdříve v roce 2008.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme