Holobyty na Slezském nechtějí, magistrát musí hledat novou lokalitu

Na odpor místních obyvatel narazil záměr radnice v Hradci Králové vybudovat ubytovnu pro neplatiče nájemného v Kladské ulici nebo u vajíčkárny na Slezském Předměstí. Městská rada s přihlédnutím ke třem peticím, které podepsalo zhruba tisíc lidí, doporučila hledat vhodnější lokalitu.

"Město prověřovalo dvě lokality. Jedna je pozemkově zablokována a druhá, která má sousedy, je napadnutá peticemi," uvedl náměstek primátora Josef Malíř. Obyvatelé Slezského Předměstí se obávají, že výstavba  řízené ubytovny pro dlužníky by v oblasti způsobila nepořádek a zvýšení trestné činnosti. Také komise zdejší místní samosprávy považuje lokalitu za nevhodnou. "Rozhodli jsme se tuto záležitost pozastavit a prověřit další varianty," řekl náměstek Malíř. Radní se dohodli, že o umístění holobytů se bude ještě jednat na nejbližším zastupitelstvu, které zvolí další postup. "Pokud zastupitelé rozhodnou tuto záležitost pozastavit, tak dostane odbor hlavního architekta za úkol najít další dvě až tři oblasti, kde by to připadalo v úvahu," dodal Malíř. Radnice hodlá svůj plán vystěhovat neplatiče do mobilních buněk na okraj města uskutečnit, neboť dlužná částka za nájemné se již pohybuje kolem 13 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.2.2008 07:03
MIREK (neregistrovaný)
Myslím, že takovou lokalitu budou v HK hledat težko. Kdo by takovouhle chátru chtěl mít ve svém okolí, když všichni víme, co je to za lidi.
16.2.2008 10:27
rzr (neregistrovaný)
Proč se město stará o lidi, kteří si neplní své povinnosti? Možná to vypadá asociálně, ale mě by nikdo byt pro dlužníky nezařídil, prostě bych neměl kde bydlet a hotovo...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme