Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejový Mountfield získal Statut hokejové akademie

Další meta dosažena. Hradecký Mountfield HK si v kolonce "splněné cíle" může odškrtnout další políčko, tentokrát s názvem Statut hokejové akademie. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje totiž na svém zasedání rozhodl, že po měsících usilovné práce jsou v Hradci Králové splněny všechny náročné podmínky pro kvalitní výchovu mladých hokejistů a místnímu klubu statut udělil. Tímto oceněním se přitom může pyšnit pouze několik prestižních hokejových klubů v Česku. 

Kromě cílů vyhlášených pro jednotlivé sezóny, jako byla například účast A-týmu ve čtvrtfinále v první sezóně, či získání medailového umístění v ročníku následujícím, pracují v hradeckém klubu i s dlouhodobými plány. Mezi ty například patřila rekonstrukce zázemí a ledové plochy, či nová světelná kostka. Významně se ale Mountfield snaží o kvalitní výchovu mladých sportovců.

Hokejová Akademie v Hradci

Několikaleté snažení vygradovalo v loňské sezóně, ve které královehradečtí junioři vybojovali postup do extraligy, čímž byla splněna poslední podmínka pro udělení Statutu hokejové akademie.  „Získáním statutu akademie ČSLH jsme splnili další dílčí cíl, který jsme si před několika roky stanovili. Je to samozřejmě velmi pozitivní signál jak pro naše majitele – Město Hradec Králové a společnost Mountfield a.s., tak pro širokou hokejovou veřejnost a naše partnery. Mimo jiné to ukazuje na kvalitní práci s mládeží, která nám v posledních dvou letech přinesla i řadu skvělých výsledků,“ říká Aleš Kmoníček.

K získání "Akademie" je potřeba například zajistit vyzbroj pro mládež, kvalitní stravování, pozornost je zaměřena i na výsledky hráčů při studiu, kvalitní metodické a tréninkové vybavení a samozřejmě i personální obsazení.

Na oplátku se nyní můžou v hradeckém klubu těšit na lepší finanční podporu, asistenci při pořádání mezinárodních hokejových akcí a také bezplatnou účast trenérů na vzdělavacích seminářích, které organizuje ČSLH či Mezinárodní hokejová federace. 

Úspěchy hradecké mládeže

Kvalitní práci s mládeží dokazují především výsledky juniorských celků na vrcholných akcích. Mezi ně patří hlavně dva extraligové tituly mladšího dorostu a posledních dvou sezónách, či titul vícemistra extraligy pro starší dorost. Ani další mladší týmy se neztratí a pravidelně cenné kovy z prestižních turnajů vozí i nejmladší elévové, kde bez problémů drží krok s mládežnickými týmy jako Sparta, Slavie, či Liberec.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme