Štítky: | ABD | Sport | Královští lvi | HC Hradec Králové |

Hokejový klub obrží o čtyři miliony méně

HC Hradec Králové má menší rozpočet
HC Hradec Králové má menší rozpočet

Hokejový klub Hradce Králové v této sezóně nemá právě dvakrát štěstí. Sezóna začala tahanicemi o ledovou plochu a přístup na stadion a zakončily ji neveselé sportovní výkony.

Nemilou zprávou je, že HC Hradec Králové měl z městského rozpočtu vyčerpat až 15,4 milionu korun, ty však neobrží. Po posledním zasedání městské rady to totiž bude o 4,4 milionu korun méně. Dalším trápením HC je exekuce uvalená na platy hráčů. 

Hokejový klub dostává peníze z rozpočtu města Hradec Králové postupně, protože hokejová sezóna se časově nekryje s fiskálním neboli rozpočtový rokem na radnici. Se svou poslední žádostí o finance do klubové pokladny však zástupci hokejového klubu nepochodili v plné výši. 

Radní města totiž rozhodli, že pro HC Hradec Králové vyčlení o pár milionů méně. „Hokejový klub chce 15,4 milionů a nyní město žádali o doplatek na zbytek sezóny. Bylo však rozhodnuto, že hokej se v takové míře podporovat nebude,“ uvedl informaci o snížení finanční podpory pro HC HK náměstek primátora Martin Soukup. 

Podporu teď mají junioři

Po snížení dostanou Královští lvi 11 milionů korun. „Na Krajské centrum talentované mládeže však půjde 3,9 milionů korun,“ doplnil ještě náměstek Soukup, který mimojiné sedí ve vedení představenstva královéhradeckého hokejového klubu. 

Soukup tímto narážel také na to, že sezóna pro „áčko“ skončila, ale nyní se hraje o postup mládeže. V pátek 15. března totiž startuje Baráž o extraligu juniorů a klub se snaží o jejich maximální podporu. „Na první dva zápasy baráže, které se odehrají už tento týden v pátek a v neděli, se můžete vydat s hradeckým fanklubem – a to úplně zadarmo. Autobus na jedno utkání zaplatil klub Královští lvi Hradec Králové a na druhé zajistil prostředky hlavní trenér juniorů Miloš Říha. Jak v Kladně, tak ve Vsetíně se budou naše hokejové naděje spoléhat i na své fanoušky,“ apelují na podporu domácích zástupci z HC Hradec Králové.  

Další trápení se soudem a exekucí od ABD

Ke všem trápením, která královéhradecký hokej provázejí, se ve středu objevily ještě zvěsti o tom, že firma ABD uvalila exekuci na platy hráčů.

ABD Invest je správce stadionu a také "věčný" soudní protihráč města a HC Hradec Králové. Na popud ABD soud nyní odstavil účet ve výši 11,5 milionu korun.

Podle Aleše Kmoníčka, generálního manažera Královských lvů, už klub podal k soudu protinávrh. Kmoníček zároveň řekl, že kroky ABD ho nijak nepřekvapují, protože s podobnými návrhy se u soudu potkají již několik měsíců.

Finance na platy hráčů se však ještě najdou, město klub přece jenom nenechá padnout. "Exekuce nabíhaly postupně, hráče budeme moci platit do konce ligové sezony, déle ne. Rozhodně se však nechystáme zaplatit firmě ABD, budeme naopak tlačit na soud, aby exekuci zrušil," potvrdil v MF Dnes náměstek primátora města Martin Soukup.

Město vkládá do juniorů naděje i finance | Foto: HC HK Město vkládá do juniorů naděje i finance | Foto: HC HK

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.3.2013 08:43
Freddy  (Nováček +20)
exekuce na plat hráčů
nějak nerozumím tomu, proč ABD uvalilo exekuci na plat hráčů. Co mají hráči společného se sporem mezi městem a ABD případně klubem a ABD?
Ptám se jako laik, v této problematice se moc neorientuju. Můžete mi to někdo vysvětlit? dík
14.3.2013 10:23
Veronika Volejníková  (Administrátor +7)
Podle vyjádření ABD Invest hokejový klub dlouhodobě nehradí nájem a proto podal exekuci.
Nehrazení nájmu za stadion je ale zase zapříčiněno tím, že město Hradec Králové je ve sporu s ABD Invest kvůli vypovězení a neplatnosti smlouvy vztahující se k rekonstrukci a správě zimního stadionu právě od ABD. A protože město je vlastníkem klubu, tak nájem nehradí, protože je s ABD ve sporu.
Hokejový klub a jeho hráči jsou tady "mezi dvěma mlýnskými kameny".
14.3.2013 17:35
BB (neregistrovaný)
Soukup hraje za ABD
prestoze mesto tvrde valci s ABD, pan namestek Soukup dal prave ABD souhlas s podnajmem prostor na ZS dalsimu subjektu. Tim vlastne dal ABD dalsi penize. Ci zajmy tedy vlastne haji?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Díky městským dotacím se tenisté dočkají nové antuky a další sportovci tribun či šaten

Mezi provozovatele sportovišť rozdělí město Hradec Králové dotace ve výši více než 4,16 miliony korun. Třeba TJ Sokol Hradec Králové bude moci zastřešit tribuny a hlasatelny a tenisté se dočkají generální rekonstrukce a výměny povrchů devíti antukových kurtů. Město tak…
Čtěte více

Hradec podpoří sport a kulturu více než devíti miliony korun

Hradec Králové vyplatí v rámci dotací přes devět milionů, které rozdělí mezi 38 sportovních a 34 kulturních organizací nebo spolků. Sportovní kluby, které pracují zejména s dětmi a mládeží, dostnou od radnice osm milionů korun. Na podporu uměleckých těles a spolků…
Čtěte více

Hradečtí sportovci se mohou těšit na podporu města. Rozdělí si mezi sebou přes 15 milionů

Hradečtí sportovci mohou počítat s finančí podporou od města. Rada města odsouhlasila poskytnutí dotace ve výši 15,5 milionů korun na basketbal, tenis, cyklistiku, atletiku, vodní polo, stolní tenis, squash a další. Finanční podpory ve výši až 960 tisíc korun by se také měly…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme