Štítky: | Hokej | HC Mountfield HK |

Hokejový Hradec ohlásil změny, jsou výrazné u odchodů i příchodů

Nové tváře v dresu Mountfieldu
Nové tváře v dresu Mountfieldu | autor: foto: mountfieldhk.cz

Ačkoliv hokejová extraliga skončila teprve před pár týdny, týmy již zbrojí na tu další. Jednou z prvních věcí, které se řeší, je sestavení nového kádru. Hokejový Mountfield vzal tuto činnost důkladně, takže v sestavě bronzového medailisty uplynulého ročníku nastanou výrazné změny. Vedení ohlásilo příchod šesti kvalitních hokejistů s mezinárodními zkušenostmi. Na druhé straně kádr opustí stejný počet letošních opor.

Asi nejvýraznější posilou v je v týmu pod Bílou věží Petr Koukal. Čtyřiatřicetiletý centr působil posledních pět let v KHL, nyní se rozhodl pro návrat do vlasti. V Hradci Králové podepsal tříletý kontrakt. „Sázíme na to, že Petr je výborný centr s obrovskými zkušenostmi a pevně věřím, že bude i dalším lídrem do kabiny,“ komentoval jeden z nejvýraznějších přestupů z těch dosud známých v rámci celé extraligy generální manažer Aleš Kmoníček.

Útočné posily ze Slovenska

Kromě Koukala útočné řady posílí ještě slovenští reprezentanti Tomáš Zigo a Lukáš Cingel. 25letý Cingel aktuálně bojuje o účast na mistrovství světa za Slovensko. Do Hradce přestupuje z pražské Sparty, předtím oblékal dres Lva Praha v KHL. V tomto týdnu by se měl Mountfieldu upsat na dva roky.
Třetí útočnou posilou je pětadvacetiletý Tomáš Zigo. Ten uplynulou sezónu zahájil v KHL, v jejím průběhu ale odešel na hostování do Banské Bystrice, s níž získal mistrovský titul. Nyní se přesouvá alespoň na jeden rok pod Bílou věž.

Obranu posílí Rosandič, Graňák a Pavlík

Tři nová jména budou moci příznivci Hradce vídat i v obranných řadách. Dvaadvacetiletý obránce Mislav Rosandič je sice původech Chorvat, ale má slovenský pas a Slovensko také pravidelně reprezentuje na mezinárodních akcích. I přes svůj nízký věk má již zkušenostmi z KHL. Své kvality bude prokazovat nově v Hradci Králové, s nímž uzavřel spolupráci na dva roky s možností odejít do zahraničí.
Kromě Rosandiče získal Mountfield HK ještě další dva stabilní pilíře do obrany. Třiatřicetiletý Dominik Graňák má nepřeberné množství zkušeností z KHL, Švédska, tuzemska i mezinárodní scény, zúčastnil se celkem jedenácti světových šampionátů! „Dominik je výborný univerzální obránce, skvělý kluk do kabiny. Jeho historie hovoří za vše a jsem moc rád, že se nám ho podařilo získat do našeho mužstva,“ uvedl novou posilu do obrany Kmoníček.
Šestým do party je důrazný bek Filip Pavlík – mládežnický reprezentant strávil poslední čtyři roky v dresu litvínovské Vervy, s ní také bojoval ve čtvrtfinále proti Východočechům. Nyní bude oblékat jejich dres, a to nadcházející dvě sezóny. „V případě Filipa budeme chtít využít zejména jeho důraznou hru a výbornou střelu. Je to obránce v dobrém věku a měli jsme ho možnost pořádně „okouknout“ ve čtvrtfinále proti Litvínovu,“ upřesnil Kmoníček.
Dobrou zprávou pro příznivce je i fakt, že v týmu prodloužil po delším jednání smlouvu o další rok lotyšský centr Adris Džerinš.

V týmu skončilo šest zkušených opor

Kromě příchodu nových posil v klubu došlo i k poměrně výraznému změn v kolonce odchodů. Kádr opustil útočník Rastislav Dej. Další forvard Rudolf Červený by měl zamířit do KHL či do některé z evropských soutěží. Tomáš Knotek chce změnit prostředí a jít do týmu, v němž dostane důležitější roli.
V obraně trenéři nemohou počítat s Jakem Newtonem či Stanislavem Dietzem, který projevil zájem odejít z důvodu malého zápasového vytížení a potřeby změnit působiště.
Co se týče brankoviště, do Pardubic odchází na přestup Ondřej Kacetl, který si prostředí Dynama vyzkoušel již v průběhu sezóny v rámci měsíčního hostování.
Stále není rozhodnuto o setrvání Alexandra Picarda, který v uplynulém ročníku patřil k tahounům mužstva.

A-tým se na novou sezónu začne připravovat v pondělí 15. května, kdy se poprvé sejde ve FORTUNA aréně s tím, že mladší hráči budou trénovat již předchozí týden – od 8. května. Reprezentanti se ke kádru připojí později.
Měsíc po startu přípravy – v polovině června – by mělo již téměř kompletní mužstvo odcestovat na soustředění, kde bude polykat tvrdé tréninkové dávky před velice náročnou sezónou. Ta vypukne na začátku srpna Mountfield Cupem, 24. srpna navíc startuje hokejová Liga mistrů i s hradeckou účastí. Vyloučena není ani účast na Spengler Cupu, o ní by mělo být jasno zřejmě v průběhu měsíce května.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme