Štítky: | Hokej | extraliga |

Hokejoví dorostenci obhájili extraligový titul

Pouhá dvě utkání v rámci 6. Mistrovství České republiky osmých tříd a mladšího dorostu v ledním hokeji stačila  královehradeckým mladším dorostencům  k tomu, aby si s předstihem zajistili extraligový titul.  

Když na loňském šampionátu stejné kategorie nečekaně zvítězili poprvé v historii mladší dorostenci z Hradce Králové pod vedením hlavního kouče, hradeckého odchovance a bývalého extraligového hráče Tomáše Martince byli všichni příznivci ledního hokeje nečekaným úspěchem doslova zaskočeni. Hradecký hokejový klub Královští lvi dokázal, že výchova vlastní mládeže je v Hradci na špičkové úrovni.

Sen se stal skutečnost

O rok později se pořádání šampionátu nejlepších celků ujal Hradec Králové a jenom málokdo věřil, že tajný sen v podobě obhajoby titulu se stane realitou již ve druhém hracím dni. Mladší dorostenci vstoupili do šampionátu v pátek utkáním proti brněnské Kometě, kterou po dramatickém boji porazili 1:0. Skvělým výkonem se pod výhru podepsal domácí brankář Vomáčka.

Ve druhém utkání narazili obhájci titulu na Piráty z Chomutova. Po špatném začátku, kdy hradečtí dostali dvě rychlé branky se královská lvičata nadechla k famózním obratu a v 9. minutě vyrovnala na 2:2.

Rychlé vyrovnání hosty dokonale zaskočilo a Hradec přidal další dvě branky v první třetině. Chomutov sice dokázal ještě utkání zdramatizovat a snížit na 4:3, ale v 52. minutě dokonal dílo hradeckých mladších dorostenců brankou na konečných 5:3 Dvořák. Sám střelec ke své rozhodujích brance na klubovém webu uvedl: „Tohle byl asi ten nejdůležitější gól. Minulý rok to  víc tahali hráči ročníku 98. Na tohle jsem čekal celou sezónu a jsem za to strašně rád."

Gratulace po utkání sklízel zaslouženě i hlavní kouč mistrů Tomáš Martinec. Ten hru svého týmu zhodnotil takto: „Hráli jsme neuvěřitelně. Chtěli jsme výborně začít a v 5. minutě jsme 0:2 prohrávali. Chtěli jsme hrát disciplinovaně a měli jsme 15 vyloučených. Všichni byli tak natěšení na zápas, že dělali všechno naopak. Naštěstí to Vomajda po druhém gólu zavřel a kluci ten zápas dokázali nesmírnou bojovností dovést do vítězného konce.“

 

Pohádka pokračuje

Pohádka o velkém vítězství tak pokračuje i po roce fantastickou obhajobou titulu. Navíc následující dny mohou přinést další obrovské úspěchy hradecké hokejové mládeže. Již v neděli večer může juniorský tým v domácím utkání proti Jihlavě potvrdit svůj postup do extraligy. Ve hře jsou i starší dorostenci Královských lvů, kteří v těchto dnech hrají finále extraligy proti Třinci.

foto. mountfieldhk.cz foto. mountfieldhk.cz
foto. mountfieldhk.cz foto. mountfieldhk.cz
foto. mountfieldhk.cz foto. mountfieldhk.cz
foto. mountfieldhk.cz foto. mountfieldhk.cz
foto. mountfieldhk.cz foto. mountfieldhk.cz
foto. mountfieldhk.cz foto. mountfieldhk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme