Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejová škola jménem Třinec zavítala na hradecký led

foto: mountfieldhk.cz
foto: mountfieldhk.cz

Na královehradecký zimní stadion zavítal v rámci 22. kola hokejové extraligy dosavadní lídr tabulky Třinec. Od prvních minut bylo jasné, že do Hradce tentokrát přijel soupeř, který si chce naprosto sebevědomně odvézt všechny tři body.

Domácí hokejisté sice v prvních šesti minutách byli aktivnějším týmem, ale poté se již aktivity ujali hosté. A to i přesto, že Třinec díky rozsáhlé marodce do utkání nastoupil se třemi juniory a dvěma staršími dorostenci. Naopak hradecká marodka se rozrostla o lídra elitní formace Jaroslava Kudrnu. Kromě jeho služeb nemohl trenér Draisaitl využít dovedností Stanislava Dietze, Tomáše Knotka, Tomáše Pospíšila či Davida Skokana.

Třinečtí hokejisté, jak již bylo řečeno v úvodních větách, byli od sedmé minuty lepším týmem, jehož hráči byli u puku vždy o krůček dříve. 

Naopak hradeckým kotouč přeskakoval, přihrávky nenacházely hokejky spoluhráčů a střely končily mimo branku či v lapačce hostujícího golmana Hrubce.

Debakl na domácím ledě

O jasném vítězství Třince rozhodly i nevyužité přesilovky domácích. Naopak hosté výhodu početní převahy využívat dokázali. Hradec tak teprve podruhé v této extraligové sezóně podlehl na domácím kluzišti Třinci 1:5. Hlavní trenér hradeckého týmu Peter Draisaitl v pozápasovém rozhovoru utkání okomentoval slovy:

„Zápas byl hodně o přesilovkách, hrály velkou roli. Třinec tu cestu našel a my ne. I když jsme vysoko prohráli, tak doufám, že to pro nás bude důležitý zápas. Dlouhodobě hrajeme špatně venku, samozřejmě pak tlak na domácí zápasy stoupá a bude velký. My možná tohle období, které prožíváme, potřebujeme. Abychom zase našli pokoru a respekt, který nám hlavně venku dlouhodobě chybí.“

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme