Hokejová sezóna začíná, Mountfield HK chce do finále

| autor:

Již v pátek se naplno rozběhne hokejová Tipsport extraliga. Do nového ročníku se zapojí i hokejový klub Mountfield HK. A rozhodně nepůjde o start jednoduchý. V pátek se představí hradečtí hokejisté na ledě posledního finalisty Liberce a v neděli přivítají v 17 hodin na vlastním kluzišti mistrovskou Kometu Brno.

Jenomže Hradec si jako třetí tým z uplynulého ročníku dal pro tuto sezónu ještě vyšší metu a rád by hrál finále. V obou úvodních zápasech sezóny by tak měl předvést se svými soupeři vyrovnanou partii. Ostatně celek prošel v letní pauze výraznými obměnami, přičemž pod Bílou věž se podařilo získat hned několik posil zvučných jmen. Rozpočet klubu na nadcházející sezónu převyšuje 100 milionů korun.

Asi nejzvučnější posilou je Petr Koukal, mnohonásobný reprezentant a trojnásobný vítěz extraligy a naposledy hráč KHL. Bývalý dlouholetý hráč Pardubic by měl v Hradci posílit útok. Útočné řady dále rozšířili Lukáš Cingel (HC Sparta Praha), Lukáš Vopelka (HK Dukla Trenčín) a Tomáš Zigo (HC '05 Banská Bystrica).
Ovšem ani v obraně nechybí nováčci zvučných jmen: Oskars Cibulskis (Dinamo Riga), Dominik Graňák (Rögle BK), Filip Pavlík (HC Verva Litvínov), Mislav Rosandič (HC '05 Banská Bystrica). Do branky přišel na hostování Jakub Sedláček z Dinama Riga.

Nové působiště si naopak našli brankář Ondřej Kacetl (HC Dynamo Pardubice), obránci Martin Bača (HC Košice), Jindřich Barák (HC Slavia Praha), Stanislav Dietz (HC Verva Litvínov), Jake Newton (KooKoo Kouvola), Karel Plášil (HC Nové Zámky), Martin Štajnoch (Jugra Chanty-Mansijsk) a útočníci Petr Beránek (AZ Havířov), Rastislav Dej (HC Vítkovice Ridera), Tomáš Knotek (BK Mladá Boleslav) a Alexandre Picard (neznámo).

Hráče povede stejně jako v uplynulé sezóně trenérská trojce Sýkora – Hynek, Martinec. Kapitánem týmu zůstává i nadále Jaroslav Bednář, jeho asistenty budou Bedřich Köhler a Petr Koukal.

Mountfield HK se kromě extraligy zapojí v nadcházejících měsících do dalších dvou soutěží. Počátkem října ho čekají dva zápasy v hokejové Lize mistrů s Bernem a na přelomu roku se vydá do Švýcarska znovu. Stejně jako loni se i letos zúčastní prestižního Spengler cupu, kde ve skupině narazí na výběr Kanady a domácí Davos.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme