Hokejisté začínají 1. ligu v Ostravě

Hokejistům HC VCES Hradec Králové začíná ve středu očekávaný start prvoligové soutěže. Hned na začátek je čeká dlouhá cesta za svým soupeřem. V prvním kole zajíždí na led Sarezy Ostrava. Čeká je tak nepříjemně dlouhá cesta a ještě nepříjemnější mladý celek domácích. Severomoravané mají za sebou úspěšnou přípravu, ve které dokázali porazit i celek Slovenské extraligy Bánskou Bystricu.

Na týmy první ligy čeká třicet utkání základní části a šestnáct duelů nadstavbové části sudá-lichá. Po odehrání 46 kol se celky na 1. až 4. místě budou připravovat na čtvrtfinále. Týmy které obsadí 5. až 12. místo se utkají v předkole play-off.
O tom, co čeká hradecké hokejisty po odehrání základní části se bude rozhodovat již od prvního kola, ve kterém zajíždějí do Ostravy, kde se v porubské hale utkají s místní Sarezou. Začátek soutěže bude dle trenéra Pavla Pazourka nesmírně důležitý. „Nesmíme opakovat loňský start do soutěže. Tabulka bude nesmírně vyrovnaná a chceme se od začátku pohybovat v té lepší polovině.“
Hradečtí sehráli 12 přípravných střetnutí s bilancí čtyři výhry, jedna remíza a sedm proher. Zatímco hradecký tým absolvoval v přípravě letní Tipsport Cup, tak Ostravané se například utkali s týmem nově vzniklé Kontinentální ligy Dynamem Moskva. Týmu vedeném českým trenérem Vladimírem Vůjtkem podlehli 1:5.
V loňské sezóně se oba týmy utkaly dvakrát a úspěšnější byl Hradec. Nejprve zvítězil v Ostravě na trestná střílení v poměru 3:2 a na svém ledě si po bojovném utkání připsal tři body za výhru 4:2. Komu se bude lépe dařit v letošní sezóně a kdo si připíše na své konto první body se rozhodne ve středu v Ostravě. Utkání začíná v 17:00 v porubské hale, kde Sareza hraje svá domácí utkání.

další informace naleznete na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme